Rosii zemoase si uscate la Miercurea fara carne

Cat tot ziceam de bunatatile din Papornita Mosului, azi am rosii zemoase si uscate la Miercurea fara carne. Adica unele zemoase si altele uscate, nu din acelasi vrej toate 🙂

Rosii zemoase si uscate la micul dejun

„Pentru de dimineata” am avut si rosii zemoase, dar si uscate. Pe cele zemoase le-am taiat si le-am sarat. Au mers bine cu branza.

rosii zemoase si uscate

Rosiile uscate au mers cu icre de hering pe paine Wasa.

Tot din Papornita Mosului am mai avut mure. Le-am savurat in intervalul dulce 09:00 – 11:00 impreuna cu ciocolata neagra 85% cacao.

mure si ciocolata neagra

La pranz am facut o salata orientala din cartofi fierti-copti gen Wedges. I-am imbogatit cu ceapa rosie, ou fiert si patrunjel.

salata orientala

N-am avut masline (trebuie sa refac stocul din Thassos), insa am compensat cu castraveciori murati. Am completat cu sare, lamaie stoarsa si ulei de masline.

Va spuneam despre rosiile mai portocalii de la serviciu. Am luat cateva foarte coapte si le pregatesc pentru salata de seara.

Deocamdata vi le prezint. Iote-asa arata.

rosii portocalii

– „De ce sunt rosiile astea mai portocalii, sunt inca verzi?”

–  Nu, asa sunt ele 🙂

Luati de le vedeti si-n salata, cu branza de oaie si cu ceapa 🙂

salata de rosii zemoase si uscate

Si cu urmele de zeama, adica partea cea mai gustoasa din salata.

zeama de la salata de rosii

Daca nu uitam, eventual rehidratam rosiile uscate cu zeama de la rosiile portocalii 🙂

Tot insist cu rosii in mai multe variante, deoarece sunt benefice pentru sanatate. Rosiile sunt bogate in antioxidanti si vitamine, sunt benefice pentru oase, piele, par si unghii, dar si pentru inima si rinichi.

N-am terminat cu rosiile pe ziua de azi. Pentru seara e prevazuta o ciorba de legume #cudetoate. Evident si cu rosii. Dar si cu morcovi, ceapa, corcoduse si tot ce trebuie.

Ciorba o mananc rece si imbelsugata cu iaurt de capra.

ciorba de legume

Iar mai pe seara merge o bere rece la meciurile de Champions League.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.