Daca iar m-ati dat disparut de pe blog la sfarsit de saptamana, sa stiti ca am fost la NoMad Outdoor Camp. Am povestit mai demult despre activitatea de freelancer in cadrul No.Mad Kind Market. Acum am fost la o scoala de vara, in calitate de blogger si de invatacel.
Drumul serpuit prin Cheile Dambovicioarei a fost frumos dar si obositor. Iar in ultima parte a traseului, cu un drum de fix 2 roti, ma intrebam doar ce fac daca vine cineva din fata 🙂 Am revazut drumul a doua zi, la o sedinta foto incheiata cu degustare de fragi si zmeura.
NoMad Outdoor Camp, efectiv intr-un camp de munte
Am desfasurat programul de training chiar in mijlocul unei pajisti.
Adica in aer liber, pe iarba de munte si alaturi de animalele locului.
Am fost in localitatea Ciocanu, la granita muntoasa dintre judetele Arges si Brasov. Pe Google Maps adresa primita prin share location era locatie nedenumita. As putea sa o recomand ca o locatie ideala in cazul in care vreti sa va pierdeti urma. Daca va urmareste cineva (ANAF, camatari sau chiar setea de evadare), la doamna Lili gasiti locatia salvatoare.
Freelanceri, antreprenori si profesionisti in comunicare, acesta a fost mix-ul de la NoMad Outdoor Camp.
Am ajuns Vineri pe la 14:30, tocmai bine inainte de masa de pranz si de workshop-ul de creativitate aplicata.
Adica am aplicat culorile preferate pe tricoul de tabara.
Tricouri cu care ne-am mandrit pe urma 🙂
Si nu numai. Pentru ca am avut fiecare patura lui pentru pajistea de workshop, mi-am marcat si „banca” pentru curs.
Brief, research si public tinta cu Alain Gavrilutiu
Dupa masa de pranz am „infulecat” fiecare cate un brief al sponsorilor.
Ne-am prezentat pe rand in cateva cuvinte si apoi am trecut la treaba.
Ne-am impartit in echipe de cate 4, fiecare team avand de rezolvat o strategie de campanie pentru un sponsor. Am fost in echipa #1, cu brief-ul pentru Papa Jacques.
Cum eu nu sunt mare bautor de cafea, a fost chiar o provocare. Pe care am acceptat-o cu creativitatea la indemana si cu un pahar de vin in mana 🙂
Mai intai Alain ne-a explicat fiecare pas al unei strategii de comunicare, apoi echipele au dat tot ce-i mai bun pe terenul de iarba.
Drumetie la inaltime marca No.Mad Outdoor Camp
Dupa atata creier incins de brief-uri, ne-am racorit cu o drumetie la inaltime.
Oricum locatia noastra era la inaltime, insa am vazut-o si mai de sus. Chiar am trecut fosta granita cu Austro-Ungaria, marcata cu pietre albe. Ne-am oprit cand am vazut intinderea nesfarsita si cred ca as fi putut sa stau in linistea aia cateva ore bune.
Sa va mai spun cum miroseau florile si iarba peste care calcam? Va spun ca am savurat peisajul si ne-am imortalizat in sir No.Mad.
Apoi am revenit la cabana cu pofta pentru bunatatile marca Macelaria Ghita, udate cu vinuri de la Domeniul Bogdan.
Va las deocamdata cu mai multe imagini de Vineri seara.
Sambata plina la NoMad Outdoor Camp
Am continuat lectiile cu Alain Gavrilutiu despre obiectivele unei campanii de comunicare, strategie, concept si creatie.
Iar dupa pauza de masa am avut un workshop despre vizualuri si concepte video cu Misu Ionescu.
Aici recunosc ca nu prea stiam nimic despre conceptele explicate si despre aplicabilitate. Mai recunosc inca un lucru, pozele care nu sunt din albumele mele, ii apartin lui Misu.
A fost o zi full, incheiata cu un workshop de social media cu Iunieta Sandu.
Pe Iunieta am pus-o intre Lacramioara si Bogdan, pentru a evidentia toata echipa care a asigurat bunul mers al activitatilor.
Dupa o asemenea suita de informatii, a mers bine inca o drumetie in aer curat de munte.
Dar nu intainte de a arunca o privire la protapul de berbecut care era in pregatire.
Publicată de Daniel Botea pe Duminică, 2 august 2020
Ne-am gandit la masa copioasa care ne astepta, asa ca am prelungit drumetia de Sambata pana cand am dat de teren accidentat.
Cam asa a aratat peisajul din partea de jos a cabanei.
Am prins momentul serii in care vacutele localnicilor erau la pascut, talangile se auzeau permanent iar mirosul pajistei era impresionant.
Dupa masa delicioasa au urmat povesti in jurul focului de tabara.
Cum printre culorile focului au fost si unele inedite, ne-am adus aminte de cantecul de tabara Focul Vanat 🙂 L-am „stins” de jur-imprejur cu vinurile albe si rose de la Domeniul Bogdan.
Mai multe idei gasiti in imaginile de Sambata.
Duminica la NoMad Outdoor Camp
Ultima zi de camp a fost dedicata strategiilor de PR cu Anca Spiridon.
Nici partea aceasta a comunicarii nu o stapanesc foarte bine, asa ca informatiile au fost binevenite.
Apoi am tras concluziile despre brief-uri in cadrul unui brain storming condus de Alain Gavrilutiu.
Cu ce-am ramas dupa weekendul la munte
In primul rand cu niste peisaje superbe, cu aer de munte si cu informatii multe. Cand am plecat din Craiova erau 30 de grade Celsius seara. La munte am avut 9 grade Sambata seara pe racoare. Si vreo 13 in pahare 🙂
Bunatatile puse pe masa de gazde au fost peste asteptari. Eu nu prea mananc unt cu dulceata dimineata. Insa cand untul a fost facut cu 1 zi inainte, iar dulceata era proaspat facuta, am luat si cu lapte. Ca sa-mi aduc aminte de copilarie. Nu mai zic de zacusca gustoasa, de ceai si de toate bunatatile.
Nici papanasi nu prea mananc, insa tot am savurat unul special, cu branza framantata.
A propos de asta, cum sunt fan branza am apreciat si branza de burduf si pe cea proaspata.
Iar de platoul de dimineata, ce sa mai spun. Branzeturile de la gazde si specialitatile de la Macelaria Ghita mi-au facut dimineata mai zen dupa alergare.
Nu degeaba, pentru ca am si castigat un premiu cu imaginea de mai sus. N-am fost singurul premiat, ne-am bucurat de vouchere, sorturi de bucatarie si tocatoare.
Chiar daca am stat la discutii dupa miezul noptii, am fost foarte matinal si Sambata si Duminica.
M-a ajutat si faptul ca am adormit bustean imediat ce-am pus capul pe perna. Aerul de munte si plapuma grea si-au spus cuvantul. Am povesit ca o patura grea are efectul asta asupra mea, insa cred ca si aerul de munte a contribuit din plin. Ca sa nu mai zic de vin 🙂
Dar de ce credeti ca am fost asa de matinal, ca la pescuit n-am fost? Mi-am luat la mine echipamentul de alergare si a fost o incantare sa alerg in miros de fan proaspat cosit.
Aici eram Duminica dimineata, matinalii secolului eu si Mirela Retegan.
Prietenii stiu de ce, dar va dau si eu cateva detalii. Eu eram inainte de alergare, Mirela tocmai ce se intorsese de la sesiunea de hranit oratanii si muls vacute.
Am mai facut ceva. Pana acum bausem doar 11 cafele in 2020. Insa am ajuns la #13 dupa ce-am degustat Papa Jacques. Altceva.
Prima data am incercat cafeaua ca sa simt mai bine brief-ul. Iar a doua oara ca sa ma tina treaz pe drumul de intoarcere. A avut efect de fiecare data.
A fost frumos, intens si obositor, dar abia astept editia #2. Acum as sari in masina, gata s-o iau de la capat.
Pana atunci insa, am sarit in grup No.Mad pe pajistea de curs.
Multumim No.Mad si sponsorilor 1664 Blanc, Domeniul Bogdan, AV Drinks Import, Macelaria Ghita, Papa Jacques, Reflectss si PaperMonks!
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Ordine sau dezordine
Sa ne fie cu rezultate.
Daniel Botea
Asa sa fie! Iar rezultatele sa fie convingatoare 🙂
Radu Ioan
Multumesc frumos, Daniel! 🙂
Daniel Botea
Plăcerea a fost de partea noastră 🙂