A la grec pe romaneste la Miercurea fara carne

Daca tot am revenit din vacanta greceasca, revin si la Miercurea fara carne. Azi in varianta a la grec, insa pe romaneste.

A la grec inca de dimineata

„Pentru de dimineata” am uns paine Wasa cu pasta de masline grecesti (verzi si kalamon).

Am adaugat icre de hering si salata de vinete si le-am impodobit cu masline de Thassos. Am completat cu ardei copti, pe care i-am preparat cu ulei de Thassos si lime tot de-acolo.

mic dejun a la grec

Ca sa ramanem la citrice, in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut portocala decolorata cu ciocolata neagra. Ambele grecesti 🙂

ciocolata neagra si portocala a la grec

Pe cat de amarata si neuniforma e coloratura portocalei, pe atat de gustoasa, aromata si zemoasa este cand ajunge in cavitatea bucala. Din seria pe dinafara nu dai 2 bani pe ea, pe dinauntru este senzatie.

La pranz bag o salata de rosii romanesti, imbogatita cu branza de capra din Grecia.

salata de rosii a la grec

Cand nu stii ce sa mai bucataresti, arde-i un Clompi 🙂

Glumesc, nu ard omleta, doar ca o fac cu ardei 🙂

Clompi cu ardei

Doar oua, ceapa si branza de capra din Grecia. Am gasit o ceapa rose, ceva intermediar intre ceapa galbena normala si cea rosie.

ceapa rose din Thassos

Desi la Wikipedia zice ca sunt doar 3 tipuri de ceapa (galbena, alba si rosie), eu am gasit si de-asta roz 🙂 Indiferent de culoare, in link-ul de mai sus gasiti multele beneficii sanatoase ale consumului de ceapa.

Mai adaug ardei multicolor si patrunjel romanesc, ca sa fie un pranz echitabil. Asa arata Clompi de inspiratie greceasca si realizare romaneasca. Coproductie in genul caii nostri si actorii lor 🙂

Clompi

Ma rog, ouale noastre 🙂 Ca sa fie lucrurile clare, ouale au fost romanesti, de la tara. La fel si ardeii multicolori. In schimb ceapa, maslinele, branza de capra si condimentele pentru omleta sunt luate cu dedicatie din Grecia.

Seara ma indrept spre o pizza Quatro Formaggi. Ca sa mearga bine cu o bere sau cu un vin. Ca s-o grecesc in stil romanesc, am pus ceapa rosé si piper roz. Iar romaneste 2 ardei rosii si sos de rosii 🙂

Mai tarziu, pentru racorire merge si o lubenita stropita cu Ouzo, ca sa inchei Miercurea tot in stil grecesc. Dar inca n-am ajuns la ea 🙂

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.