Clompi cu dovlecei la Miercurea fara carne

Miercurea trecuta am fost in Delta, asa ca n-a fost fara carne, pentru ca m-am ospatat in fiecare zi cu peste. Insa acum revin la Miercurea fara carne, in premiera cu Clompi cu dovlecei. Si cu alte bunatati necarnivore, pe care va invit sa le descoperiti in continuare.

Pentru de dimineata am avut paine Wasa alintata cu tot felul de bunatati fara carne: zacusca facuta in casa, icre si dovlecei pane.

mic dejun alintat cu dovlecei

Peste icre am pus piper roz, iar peste zacusca ar fi trebuit sa pun piper alb. Cum nu l-am gasit prin camara, am schimbat planul si-am pus zacusca peste dovlecei. Am mai adaugat 3 masline de Thassos si-un ardei verde.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat struguri de la tara (Rosioara) si ciocolata neagra de la Heidi.

struguri Rosioara si ciocolata neagra Heidi

Clompi cu dovlecei in premiera

Mi se facuse dor de un Clompi, asa ca am facut azi o omleta-clatita-pizza cu dovlecei. Uite ca la meniul cu dovlecei nu incercasem si omleta, asa ca am savurat-o azi 🙂

N-am pus feliile de dovlecel direct in omleta, ci mai intai le-am presarat cu sare.

dovlecei felii, presarati cu sare

Apoi le-am inmuitat in tigaia de teflon.

dovlecei inmuiati in tigaie

Am taiat rondelele de dovlecel in 4 si cam asa arata compozitia inainte sa o amestec.

compozitie Clompi cu dovlecei

Apoi am amestecat ouale, Emmentaler, ceapa, mararul si patrunjelul si le-am pus in tigaia de teflon incalzita bine.

Clompi cu dovlecei la copt

Am mai adaugat si condimente pentru omleta.

condimente pentru omleta Clompi cu dovlecei

Si iata rezultatul.

Clompi cu dovlecei

Ca sa intelegeti gustul, am imortalizat o sectiune transversala.

sectiune transversala Clompi cu dovlecei

Rezultatul? Gustul de dovlecel este mai prezent decat la dovleceii pane sau la dovleceii pe care-i faceam eu pe teflon.

Pentru seara am pregatit mai intai o salata amestecata cu castraveti.

salata amestecata

Apoi branza coapta, sa mearga bine cu un vin Sauvignonasse de la Bauer.

Sauvignonasse Bauer

Am adaugat piper roz, dulceata de ardei si masline de Thassos.

Tot insist cu iutele, cu condimentele si cu ardeiul, pentru ca sunt foarte sanatoase. Am citit la Oana Cuzino ca ardeiul iute consumat cu regularitate scade riscul de deces din cauze cerebrovasculare sau cardiovasculare cu 23%.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.