Cica 25 Iulie este Ziua Internationala a celor ce gatesc. Auzii la Europa FM. Cum se nimeri fix la Miercurea fara carne, am sa va arat ce-am bucatarit eu azi.Pentru de dimineata am facut ardei copti cu ulei si zeama de lamaie. Adica ardeii copti care erau in congelator, i-am dezghetat de aseara si azi i-am desavarsit cu sare roz de Hymalaia, lamaie si ulei de masline.
Am mai preparat 2 oua ochiuri, am mai pus o lingura de piure, 3 masline si… gata.
Asa a inceput la mine Ziua Internationala a celor ce gatesc.
Pentru ca am uitat sa iau ciocolata, am salvat intervalul dulce 09:00 – 11:00 cu resveratrol pe pat de inghetata.
Resveratrolul l-am procurat din prunii din curte. Inghetata este cu ciocolata multa, asa ca a fost un inlocuitor rezonabil pentru Heidi Dark Extreme.
La pranz aveam de gand sa dau o fuga la Auchan si sa iau o ciorba de legume cu mamaliguta. Nu de alta dar pe caldura si zapuseala asta mai bine transpir facand cativa pasi decat in fata aragazului. Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la Gastro Auchan. Aveau sote de spanac si n-am rezistat sa nu-l combin cu cascaval pane.
Am mai bagat icre de hering pe paine cu maia si asta a fost pranzul.
Tot de la Auchan am mai luat un ingredient ca sa bucataresc ceva mai pe seara.
Ce gatesc seara de Ziua Internationala a celor ce gatesc?
Raspunsul este… ciuperci umplute. Cu branza de capra si cu ierburi. Am gustat data trecuta La Colline si mi-a placut.
Pe ambalaj zice ca este branza de capra fabricata manual dupa o reteta clasica franceza. Si ca se serveste ca aperitiv sau desert. Dar si ca este excelenta in salate sau mancaruri gatite cu carne, ciuperci, paste sau pizza. Pai nu v-am zis eu de ciuperci?
La Colline se consuma la temperatura camerei iar ambalajul se deschide cu cel putin 30 de minute inainte de servire. Ups, ca aerarea la vinurile maturate 🙂 A propos de vinuri, se asorteaza cu vin rosu sau rose.
Imi place pentru ca se simte gustul si mirosul pregnant de branza de capra. Iar combinatia cu ierburi este exact cum imi place mie.
Dupa ce gatesc, voi vedea si cum se asociaza cu ciuperci coapte. Cred ca o sa mai adaug doar piper roz. Si poate un pic de usturoi, daca mai gasesc vreo urma de usturoi verde prin frigider.
Cum am bucatarit ciupercile umplute
In primul rand le-am spalat si am separat palariile de picioruse. Apoi piciorusele le-am feliat subtire iar ciupercile le-am pus cu palaria in sus.
Dupa ce le-am intors, in palarie a inceput sa apara sucul propriu. Dupa ce am mai pus un pic de sare, s-a intensificat „transpiratia” interioara.
Asta este momentul cand am scos fasiile de picioruse si am pus umplutura.
Si in umplutura si alaturi de picioruse am pus aceleasi ingrediente: branza de capra si usturoi verde.
Asa arata produsul final.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei