Infrangere de moral cu Norvegia, azi jucam cu Croatia in grupa principala

Dupa victoria cu Polonia si calificarea in Main Round, ultimul meci cu Norvegia parea foarte dezechilibrat. Pe Facebook se faceau pariuri doar cu diferenta de scor cu care se vor impune nordicele. In realitate a fost o intalnire echilibrata, in care Norvegia s-a distantat doar pe final. O infrangere de moral, putem spune. O infrangere cat o victorie dupa meciul bun si spiritul de echipa aratat de Romania.

Infrangere de moral cu Norvegia

Infrangere de moral cu Norvegia, dupa un meci echilibrat

Spuneam ca fost o partida echilibrata, iar acest lucru s-a vazut chiar de la inceput. Daca in primele 2 meciuri cu Germania si Polonia tricolorele au intrat greu in meci, acum a fost total diferit. Romania a inceput bine, a condus, a fost egalata sau a egalat la randul ei. Dar cu Norvegia, nu cu Germania sau cu Polonia.

Partida echilibrata Romania vs Norvegia

Niciuna dintre echipe nu s-a distantat decisiv, prima repriza terminandu-se la egalitate 13 : 13.

Romania 13 - Norvegia 13

Singura diferenta intre cele 2 echipe a fost faptul banca mai valoroasa a Norvegiei. In timp ce ele au rulat aproape tot lotul, Romania s-a bazat pe mai putine jucatoare. In aceste conditii ma asteptam ca in repriza a doua tricolorele sa cada din punct de vedere fizic.

Dar romancele au inceput la fel de bine repriza a doua si s-au tinut aproape de norvegience. Si in timp ce in alte meciuri, in repriza a doua adversarele nordicelor numarau cu 2 cifre diferenta de goluri, Romania chiar a condus.

Romania conduce Norvegia in min 40

Si nu doar o data. Din pacate in ultimele 10 minute Norvegia s-a impus mult mai clar si a castigat partida cu 28 : 20.

Infrangere de moral cu Norvegia

Pe langa atacul foarte rapid, victoria Norvegiei a fost realizata cu contributia decisiva a portaritei Katrine Lunde. Care a terminat partida cu un procentaj de 43% la suturi aparate.

Concluzia mea este ca puteam termina meciul cu punct sau puncte, daca nu era Lunde in zi de gratie.

Evident, au mai fost ratari, greseli sau nesincronizari in tabara noastra. Dar prestatia a fost mult peste primele 2 partide, in compania unei adversare mult mai valoroase decat Germania sau Polonia.

Cateva cifre ale partidei Romania – Norvegia

Dar cu poarta Norvegiei inchisa, golurile Romaniei au fost mai putine:

  • Lorena Ostase 6,
  • Eliza Buceshi 4,
  • Cristina Neagu 4,
  • Laura Popa 3,
  • Cristina Laslo 2,
  • Ana Maria Iuganu 1

Cristina Neagu, chiar daca n-a mai marcat cele mai multe goluri, avea la un moment dat 10 pase decisive. Cristina este in topul marcatoarelor de la CE de handbal feminin din Danemarca.

Si poarta Romaniei a fost la inaltime. Yuliya Dumanska a aparat foarte bine in prima repriza, iar Denisa Dedu a continuat paradele in repriza a doua. Si Denisa este in topul portarilor la Campionatul European.

Romania in grupa principala si primul meci cu Croatia

Tricolorele vor intalni in Main Group Croatia, Ungaria si Olanda.

Hai Romania!

Daca n-ati urmarit meciurile Croatiei, aflati ca este Norvegia grupei C, mergand mai departe cu maximum de puncte. Sa nu va mirati daca vedeti o „basketbalista” pe teren.

Au in lot o jucatoare de aproape 2 metri, interul de 20 de ani si 1,94 metri, Ćamila Mičijević. I-ar fi stat bine cu Crina Pintea in fata, dar vom vedea ce solutii tehnice gaseste selectionerul Bogdan Burcea.

timeout Bogdan Burcea la infrangere de moral

Pana atunci iata programul Romaniei in grupa principala:

  • Romania – Croatia, 10 Decembrie ora 19:15 pe DigiSport 2,
  • Romania – Ungaria, 14 Decembrie ora 21:30,
  • Romania – Olanda, 15 Decembrie ora 17:00.

Sper ca fetele noastre sa profite de ziua in plus de odihna pe care o au fata de Croatia. Astept un meci si mai bun decat cel cu Norvegia. Evident, va fi din ce in ce mai greu. Mai ales meciul cu Olanda, care este la mai putin de 20 de ore dupa meciul cu Croatia.

Hai Romania!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.