Nu stiu daca doar mie mi se pare, dar dupa frigurile de zilele trecute parca vine primavara 🙂 S-a incalzit un pic, asa ca si pofta de salate mi-a revenit. Salata de baby spanac avem azi la Miercurea fara carne, completata cu alte bunatati.
Oua de prepelita la mic dejun
Pentru de dimineata am avut oua de prepelita si branza pentru gratar. Pe ambele le-am prepelit perpelit in tigaia de clatite.
Dupa ce s-a perpelit pe ambele fete, am taiat branza 2 bucati potrivite. In timpul asta am baut si-un pahar de lapte batut. Apoi am pus minunatiile in farfurie si nu stiu de ce, dar repede au disparut 🙂
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o portocala cu ciocolata neagra, Heidi Dark Extreme 85%.
A urmat un ceai de Herba Mate, indulcit cu merisoare.
Salata de baby spanac la pranz
La pranz am facut o salata bogata, bazata pe spanac si pe urmatoarele ingrediente:
- rosii,
- ceapa,
- masline,
- patrunjel,
- otet balsamic,
- ulei de masline,
- branza cu mucegai albastru.
Este o salata foarte usor de facut. Practic spanacul este spalat, gata de imprastiat in bolul de salata.
Beneficiile sanatoase ale spanacului se refera la faptul ca sporeste vitalitatea, combate oboseala si imbunatateste calitatea sangelui.
Este foarte bun pentru o „sanatate de fier”, fiind o sursa de fier, mangan, magneziu dar si de vitaminele K, A, B, C si acid folic.
Alte beneficii ale consumului de spanac se refera la:
- imbunatatirea vederii,
- echilibrarea tensiunii arteriale,
- accelerarea metabolismului,
- reducerea afectiunilor gastrice,
- mentinerea sanatatii pentru par si piele.
De subliniat ca femeile insarcinate beneficiaza de cantitatea mare de vitamina A si acid folic din spanac, care ajuta la cresterea fatului.
Dupa atatea beneficii, sa remarcam totusi ca spanacul este contrindicat pentru cei care sufera de litiaza oxalica, renala sau biliara.
Salata de baby spanac cu nuci si branza cu mucegai
Pentru ca mie imi place sa am si cruditati in fiecare zi, am ales dintre meniurile sanatoase propuse de Oana Cuzino pe cel cu spanac crud.
Iata recomandarile pentru 4 portii:
- 75 g de branza cu mucegai,
- 4 linguri de smantana,
- 100 g de frunze de spanac,
- 50 g de nuci.
Nucile sunt „originale”, din nucul de la tara. Azi doar le-am spart si le-am curatat.
Eu n-am folosit smantana, in schimb am pus ceapa, rosii, masline si patrunjel.
Branza cu mucegai albastru completeaza continutul de vitamina K din spanac si din oua.
Seara ma indrept spre o salata mai de sezon. Din varza murata fac o salata in care mai pun doar ulei de masline, verdeturi de Provence si boia dulce.
Am acompaniat-o cu fasole batuta si cascaval pane.
Deh, fan branza, nu putea sa lipseasca branza nici din meniul de seara. Am pus si-un hashtag de mamaliga 🙂
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei