Salata de baby spanac la Miercurea fara carne

Nu stiu daca doar mie mi se pare, dar dupa frigurile de zilele trecute parca vine primavara 🙂 S-a incalzit un pic, asa ca si pofta de salate mi-a revenit. Salata de baby spanac avem azi la Miercurea fara carne, completata cu alte bunatati.

Oua de prepelita la mic dejun

Pentru de dimineata am avut oua de prepelita si branza pentru gratar. Pe ambele le-am prepelit perpelit in tigaia de clatite.

branza si oua prepelite

Dupa ce s-a perpelit pe ambele fete, am taiat branza 2 bucati potrivite. In timpul asta am baut si-un pahar de lapte batut. Apoi am pus minunatiile in farfurie si nu stiu de ce, dar repede au disparut 🙂

branza de gratar cu oua de prepelita

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o portocala cu ciocolata neagra, Heidi Dark Extreme 85%.

ciocolata neagra Heidi Extra Dark si portocala

A urmat un ceai de Herba Mate, indulcit cu merisoare.

ceai herba mate cu merisoare

Salata de baby spanac la pranz

La pranz am facut o salata bogata, bazata pe spanac si pe urmatoarele ingrediente:

  • rosii,
  • ceapa,
  • masline,
  • patrunjel,
  • otet balsamic,
  • ulei de masline,
  • branza cu mucegai albastru.

Este o salata foarte usor de facut. Practic spanacul este spalat, gata de imprastiat in bolul de salata.

salata de baby spanac

Beneficiile sanatoase ale spanacului se refera la faptul ca sporeste vitalitatea, combate oboseala si imbunatateste calitatea sangelui.

Este foarte bun pentru o „sanatate de fier”, fiind o sursa de fier, mangan, magneziu dar si de vitaminele K, A, B, C si acid folic.

Alte beneficii ale consumului de spanac se refera la:

  • imbunatatirea vederii,
  • echilibrarea tensiunii arteriale,
  • accelerarea metabolismului,
  • reducerea afectiunilor gastrice,
  • mentinerea sanatatii pentru par si piele.

De subliniat ca femeile insarcinate beneficiaza de cantitatea mare de vitamina A si acid folic din spanac, care ajuta la cresterea fatului.

Dupa atatea beneficii, sa remarcam totusi ca spanacul este contrindicat pentru cei care sufera de litiaza oxalica, renala sau biliara.

Salata de baby spanac cu nuci si branza cu mucegai

Pentru ca mie imi place sa am si cruditati in fiecare zi, am ales dintre meniurile sanatoase propuse de Oana Cuzino pe cel cu spanac crud.

Iata recomandarile pentru 4 portii:

  • 75 g de branza cu mucegai,
  • 4 linguri de smantana,
  • 100 g de frunze de spanac,
  • 50 g de nuci.

Nucile sunt „originale”, din nucul de la tara. Azi doar le-am spart si le-am curatat.

nuci originale pentru salata de baby spanac

Eu n-am folosit smantana, in schimb am pus ceapa, rosii, masline si patrunjel.

Branza cu mucegai albastru completeaza continutul de vitamina K din spanac si din oua.

Seara ma indrept spre o salata mai de sezon. Din varza murata fac o salata in care mai pun doar ulei de masline, verdeturi de Provence si boia dulce.

salata de varza murata

Am acompaniat-o cu fasole batuta si cascaval pane.

fasole batuta, mamaliga si cascaval pane

Deh, fan branza, nu putea sa lipseasca branza nici din meniul de seara. Am pus si-un hashtag de mamaliga 🙂

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.