Despre vitamine si premiile Nobel v-am mai spus. Acum am auzit la Europa FM ca pacientii cu probleme grave de Covid-19 aveau deficienta de Vitamina K. Vitamina respectiva se gaseste in branza cu mucegai albastru, in spanac si in oua. A fost suficienta informatia incat sa-mi dea idei pentru meniul de la Miercurea fara carne.
Mic dejun vitaminizat
Pentru de dimineata am facut o trecere in revista a unturilor de arahide si nu numai.
In ordinea numerelor de pe tricou, de la stanga la dreapta avem:
- unt de arahide, fin si crocant,
- unt de caju si unt de migdale,
- unt de alune de padure, cu miere si cu cacao.
Pe langa alte beneficii pentru sanatate, migdalele si caju isi disputa suprematia in legatura cu continutul vitaminei K. N-am mai avut la indemana masline, asa ca am decorat painea Wasa cu unt si cu merisoare 🙂
In intervalul dulce am savurat o banana coapta. In lipsa de banda adeziva, m-am lipit de ciocoata neagra.
Vitamina K si la pranz
Pentru masa de pranz am luat in serios informatia de la inceput, si-am bucatarit cu oua, spanac si branza cu mucegai albastru. Da, am facut un „Klompi” de 3 ori vitaminizat. Pe langa ingredientele cu continut K-vitaminizat, am mai adaugat praz si ceapa verde.
Stiti deja ca omleta mea se intoarce ca o clatita si arata ca o pizza. Aici va arat cum se intoarce 😉
De la pizza Quattro Formaggi stiu ca branza cu mucegai albastru se topeste pe deasupra, asa ca am facut o poza mai inainte. Ce se vede rosu este sos de rosii un pic iute de la ardeii copti 🙂 Ce ziceti, arata ca pizza?
Iar asa arata Klompi gata preparata.
M-am gandit insa ca oricat de multa vitamina K ar avea ingredientele, prin coacere se mai pierde. Asa ca am imperecheat omleta cu o salata de baby spanac cu Roquefort, branza cu mucegai albastru.
Seara am Kontinuat cu vitaminizarea, asa ca dupa o ciorba de dovlecei cu lapte batut, m-am dedulcit la ceva clasic.
Daca inca n-ati ghicit, este Roquefort cu Ice Wine.
Branza cu mucegai albastru cu aroma intensa, gust sarat si un pic picant este domolita de dulceata Ice Wine-ului. Stiu si din teorie si din practica, avand studiu de caz la disertatie 🙂 Iar concluzia a fost „dragoste la prima vedere”.
Hai noroc si pofta buna fara carne!
Update:
Tot n-am avut azi dulceata in program, asa ca va invit la Brindusa sa va dedulciti la dulceata de cirese amare cu menta.
Aluculesei Brindusa
Doar bunatati,sa aveti pofta1
Daniel Botea
Asijderea!