Vitamina K la Miercurea fara carne anti-Covid-19

Despre vitamine si premiile Nobel v-am mai spus. Acum am auzit la Europa FM ca pacientii cu probleme grave de Covid-19 aveau deficienta de Vitamina K. Vitamina respectiva se gaseste in branza cu mucegai albastru, in spanac si in oua. A fost suficienta informatia incat sa-mi dea idei pentru meniul de la Miercurea fara carne.

Mic dejun vitaminizat

Pentru de dimineata am facut o trecere in revista a unturilor de arahide si nu numai.

unt de arahide si nu numai

In ordinea numerelor de pe tricou, de la stanga la dreapta avem:

  • unt de arahide, fin si crocant,
  • unt de caju si unt de migdale,
  • unt de alune de padure, cu miere si cu cacao.

Pe langa alte beneficii pentru sanatate, migdalele si caju isi disputa suprematia in legatura cu continutul vitaminei K. N-am mai avut la indemana masline, asa ca am decorat painea Wasa cu unt si cu merisoare 🙂

In intervalul dulce am savurat o banana coapta. In lipsa de banda adeziva, m-am lipit de ciocoata neagra.

banana cu ciocolata neagra

Vitamina K si la pranz

Pentru masa de pranz am luat in serios informatia de la inceput, si-am bucatarit cu oua, spanac si branza cu mucegai albastru. Da, am facut un „Klompi” de 3 ori vitaminizat. Pe langa ingredientele cu continut K-vitaminizat, am mai adaugat praz si ceapa verde.

Stiti deja ca omleta mea se intoarce ca o clatita si arata ca o pizza. Aici va arat cum se intoarce 😉

Klompi se intoarce

De la pizza Quattro Formaggi stiu ca branza cu mucegai albastru se topeste pe deasupra, asa ca am facut o poza mai inainte. Ce se vede rosu este sos de rosii un pic iute de la ardeii copti 🙂 Ce ziceti, arata ca pizza?

Klompi = Clompi cu Vitamina K de la oua, spanac si branza cu mucegai albastru

Iar asa arata Klompi gata preparata.

Clompi cu Vitamina K

M-am gandit insa ca oricat de multa vitamina K ar avea ingredientele, prin coacere se mai pierde. Asa ca am imperecheat omleta cu o salata de baby spanac cu Roquefort, branza cu mucegai albastru.

salata de vitamina K: baby spanac si branza cu mucegai albastru

Seara am Kontinuat cu vitaminizarea, asa ca dupa o ciorba de dovlecei cu lapte batut, m-am dedulcit la ceva clasic.

ciorba de dovlecei cu lapte batut

Daca inca n-ati ghicit, este Roquefort cu Ice Wine.

Ice Wine Liliac si Roquefort

Branza cu mucegai albastru cu aroma intensa, gust sarat si un pic picant este domolita de dulceata Ice Wine-ului. Stiu si din teorie si din practica, avand studiu de caz la disertatie 🙂 Iar concluzia a fost „dragoste la prima vedere”.

Hai noroc si pofta buna fara carne!

Update:

Tot n-am avut azi dulceata in program, asa ca va invit la Brindusa sa va dedulciti la dulceata de cirese amare cu menta.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.