Mamaliga Cinque Formaggi la Miercurea fara carne

Ma stiti deja ca sunt fan branza, iar la mamaliga cam tot asa. Nu cred ca va mirati foarte tare ca am azi multa branza si mamaliga la Miercurea fara carne. Totusi, cireasa de pe tort si supriza zilei este mamaliga Cinque Formaggi 🙂

Mamaliga, branza si oua de dimineata

Pentru de dimineata am facut oua ochiuri moi, cu mamaliga coapta si branza perpelita in tigaia de clatite.

mic dejun cu mamaliga, branza si ou ochi

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat Kiwi cu ciocolata neagra.

kiwi si ciocolata neagra

Iar apoi un ceai de tei. Neindulcit cu merisoare, ca s-au terminat si sa iau altele am uitat 🙂

ceai de tei

Mamaliga Cinque Formaggi la pranz

Chiar daca anul asta Food Bloggers a fost online, am retinut cateva idei de la cei care bucataresc cu succes. Mi-a placut abordarea „traditionala with a twist” pe care a prezentat-o Greta Apostol. Una dintre idei a fost „mamaliga quattro formaggi”.

mamaliga quattro formaggi

Eu am zis sa fiu mai cu mot, asa ca am azi in meniu mamaliga cu 5 branzeturi 🙂 Am folosit o combinatie de branzeturi Ile de France si Castello.

cinque formaggi

Daca nu le-ati descifrat din imagine, sunt urmatoarele tipuri de branzeturi:

  • Brie cremoasa de la Ile de France,
  • branza Castello
    • cremoasa cu mucegai albastru ,
    • cu ceapa verde,
    • cu piper,
    • cu ananas.

Asta a fost branza, acum sa trecem si la mamaliga. Am folosit malai Boromir, pe care l-am preparat asa cum scria in poezia de pe pachet.

A iesit mamaliga asta, in care am pus cele 5 branzeturi.

Mamaliga Cinque Formaggi

Le-am amestecat in mamaliga si-am asteptat 2 minute. Uite ce-a iesit 🙂

mamaliga cinque formaggi gata

Am luat fix din mijlocul mamaligii si am pus intr-o farfurie, in care am mai pus extra branza 🙂

super mamaliga cinque formaggi

Le-am amestecat bine, i-am pus un pic de lapte covasit, iar l-a final am garnisit cu piper roz. Si uite asa arata minunatia de mamaliga cu 5 branzeturi, tocmai buna de mancat.

mamaliga cu 5 branzeturi

Seara ma pregatesc pentru o supa crema de legume. Bineinteles ca si aici voi pune si branza. Crutoane de mamaliga nu am, dar cine stie ce se mai intampla pana deseara 🙂

Dupa ce pun crutoanele, rad branza Parmiggiano si mai adaug o tusa de piper roz 🙂

Asta vedeti voi mai pe seara. Pana atunci…

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca aveti pofta de ceva mai dulce, Brindusa va invita la coltunasi cu urda si branza dulce.

6 Comments

  1. Alexandra-Anamaria C.
    • Daniel Botea
    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.