Ma stiti deja ca sunt fan branza, iar la mamaliga cam tot asa. Nu cred ca va mirati foarte tare ca am azi multa branza si mamaliga la Miercurea fara carne. Totusi, cireasa de pe tort si supriza zilei este mamaliga Cinque Formaggi 🙂
Mamaliga, branza si oua de dimineata
Pentru de dimineata am facut oua ochiuri moi, cu mamaliga coapta si branza perpelita in tigaia de clatite.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat Kiwi cu ciocolata neagra.
Iar apoi un ceai de tei. Neindulcit cu merisoare, ca s-au terminat si sa iau altele am uitat 🙂
Mamaliga Cinque Formaggi la pranz
Chiar daca anul asta Food Bloggers a fost online, am retinut cateva idei de la cei care bucataresc cu succes. Mi-a placut abordarea „traditionala with a twist” pe care a prezentat-o Greta Apostol. Una dintre idei a fost „mamaliga quattro formaggi”.
Eu am zis sa fiu mai cu mot, asa ca am azi in meniu mamaliga cu 5 branzeturi 🙂 Am folosit o combinatie de branzeturi Ile de France si Castello.
Daca nu le-ati descifrat din imagine, sunt urmatoarele tipuri de branzeturi:
- Brie cremoasa de la Ile de France,
- branza Castello
- cremoasa cu mucegai albastru ,
- cu ceapa verde,
- cu piper,
- cu ananas.
Asta a fost branza, acum sa trecem si la mamaliga. Am folosit malai Boromir, pe care l-am preparat asa cum scria in poezia de pe pachet.
A iesit mamaliga asta, in care am pus cele 5 branzeturi.
Le-am amestecat in mamaliga si-am asteptat 2 minute. Uite ce-a iesit 🙂
Am luat fix din mijlocul mamaligii si am pus intr-o farfurie, in care am mai pus extra branza 🙂
Le-am amestecat bine, i-am pus un pic de lapte covasit, iar l-a final am garnisit cu piper roz. Si uite asa arata minunatia de mamaliga cu 5 branzeturi, tocmai buna de mancat.
Seara ma pregatesc pentru o supa crema de legume. Bineinteles ca si aici voi pune si branza. Crutoane de mamaliga nu am, dar cine stie ce se mai intampla pana deseara 🙂
Dupa ce pun crutoanele, rad branza Parmiggiano si mai adaug o tusa de piper roz 🙂
Asta vedeti voi mai pe seara. Pana atunci…
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca aveti pofta de ceva mai dulce, Brindusa va invita la coltunasi cu urda si branza dulce.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Alexandra-Anamaria C.
ILE DE FRANCE sunt miiiinunat de bune! Drool, man!
Daniel Botea
Da, majoritatea degustarilor Branzeturi cum se cuVin incep cu Brie Ile de France sau cu Camembert Ile de France 🙂
Aluculesei Brindusa
Doar bunatati ai azi la masa,sa ai mare pofta!
Daniel Botea
Am avut si coltunasi mai demult, dar de inspiratie poloneza 🙂
Alexandra
Vaaaaai! Este o reteta pe care e musai sa o incerc! ( la noi mamaliga este un membru al familiei🤣🤣)
Daniel Botea
Neaparat de incercat de mai multe ori, cu diferite sortimente de branzeturi 🙂