Scoala online si eforturile pentru dotarea scolilor din domeniul rural

Va spuneam vara trecuta despre initiativa Impreuna nu lasam niciun elev in urma. Dar iata ca iarna nu-i ca vara in care vorbeam despre scoala online. Daca  offline scoala n-a inceput in toamna, sunt sanse mai mari sa porneasca in Februarie.

Pana atunci se urmaresc cu atentie conditiile in care evolueaza pandemia. In functie de scenariile verzi, galbene sau rosii se vor redeschide si scolile in conditii specifice. Insa pana la revenirea copiilor in scoli, sa vedem cum stam cu invatamantul online.

Scoala online, Scoala din valiza si alte initiative laudabile

Va indemnam in vara sa donati pentru achizitionarea de tablete care vor ajunge la elevii care n-au acces la cursurile online.

Impreuna cu Vodafone pentru educatie si scoala online

M-am bucurat sa vad ca suntem multi romani cu suflet mare si ca impreuna i-am ajutat pe elevii din zone defavorizate. Vodafone a dublat suma din donatii, ceea ce a dus la achizitionarea a 1200 de tablete. Tabletele echipate cu internet gratuit au ajuns deja la 40 de scoli din mediul rural.

Aceste tablete se adauda celor 5300 de echipamente livrate prin Programul Scoala din valiza, initiat de Fundatia Vodafone Romania inca din 2018.

Pe de alta parte, Ministerul Educatiei vorbea despre 250000 de tablete inaintea inceperii anului scolar. Ei bine, in cadrul licitatiei organizate de minister, Vodafone Romania a livrat toate cele 108327 tablete conectate la internet. Livrarea acestora s-a facut la finalul anului 2020, conform contractelor din cele 4 loturi de licitatii castigate de Vodafone Romania. Toate tabletele livrate beneficiaza de internet nelimitat.

In afara de echiparea cu tablete, Vodafone Romania s-a implicat in proiectul national “Internet in scoli”. Avand la dispozitie doar cateva saptamani inainte de 15 Septembrie, Vodafone a conecta la internet aproape o mie de scoli din Romania.

Din pacate mai sunt inca elevi care n-au acces la educatie digitala, astfel ca eforul de digitalizare al invatamantului ar trebui sa continue. In 2020 pandemia a dat un imbold serios digitalizarii in Romania. Sper ca acest trend sa continue si dupa ce reusim sa combatem pandemia.

Spor digitalizator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.