Carmen de Bizet si Dans macabru de Camille Saint-Saëns la Filarmonica Oltenia

Nu este prima data cand operele lui Georges Bizet se impletesc cu ritmuri de Camille Saint-Saëns la Craiova. Au mai fost cunoscutele pasaje din Habanera sau Seguidilla impletite armonios cu Samson si Dalila. Am mai aplaudat si Dans macabru pe scena Filarmonicii Oltenia, insa nu in compania ritmurilor lui Georges Bizet. Iata ca acum avem intr-o singura seara Carmen de Bizet si Dans macabru de Camille Saint-Saëns.

Carmen de Bizet si Dans macabru de Camille Saint-Saens

Carmen de Bizet

Opera lui Georges Bizet se petrece in Spania, preludiul actului I, Habanera si Aria toreadorului fiind foarte cunoscute iubitorilor de opera. De data aceasta nu vom avea momente de opera pe scena Filarmonicii. Insa vom savura suitele I si II din Carmen, in interpretarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia.

Pana la primele suite din Carmen ne vom incalzi tot pe ritmuri de Bizet, cu suitele I si II din Arleziana.

Am aplaudat Dansul macabru in Saptamana Frantei la Europa Season, Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia fiind condusa atunci de maestrul Alain Paris.

Dansul macabru face parte dintr-o suita de 4 poeme simfonice compuse de Camille Saint-Saens. Aceasta este cea mai cunoscuta lucrare a compozitorului francez din respectiva suita.

La Europa Season a fost o saptamana frantuzeasca, cu piese ale unor compozitori francezi si dirijor din Franta. Acum va fi o seara olteneasca, cu muzica frantuzeasca 🙂

Vioara lui Octavian Gorun ne va incanta alaturi de orchestra simfonica a Filarmonicii, sub bagheta lui Marius Hristescu. O caracteristica a acestei lucrari pentru vioara si orchestra este data de contributia Xilofonului.

Iata si programul serii:

  • Georges Bizet: „Arleziana” (suitele I si II),
  • Camille Saint-Saëns: Dans macabru pentru vioara si orchestra,
  • Georges Bizet: „Carmen” (suitele I si II).

Accesul la concertul de Vineri, 26 Februarie

Concertul va avea loc cu public in sala Filarmonicii Oltenia, in conditii de distantare sociala si de respectare a masurilor de siguranta medicala:

  • limitarea locurilor la maximum 120 de persoane,
  • accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-iesire,
  • masurarea temperaturii,
  • dezinfectarea mainilor,
  • purtarea mastii de protectie,
  • distanta fizica de minimum 2 metri intre spectatori.

Biletele se pot achizitiona la pretul de 40 lei (10 lei elevi, studenti, seniori) de la Agentia Filarmonicii, Calea Unirii, Nr. 16, de Luni pana Vineri intre orele 10:00 si 18:00. Biletele se pot rezerva si la numarul de telefon al agentiei: 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.