Daca nu stiati ce v-a lovit pe 18 Februarie, aflati ca azi este Drink Wine Day. Nu „paşpa de pahare” si alte obiceiuri locale, ci o sarbatoare globala pornita de la sarbatoarea nationala a americanilor. Pai de ce sa bea doar americanii, mai bine sa bea toata lumea 🙂
Drink Wine Day, tu ce bei?
O fi ea sarbatoare globala, dar mie imi place oferta locala. Asa ca in weekend am degustat Negru de Dragasani de la aproape toti producatorii existenti pe piata romaneasca.
Apoi mi-am adus aminte ca in 2016 DWD s-a nimerit in mod fericit la o degustare Branzeturi cum se cuvin. Am baut atunci mai multe vinuri de la Vinju Mare, insa mi-a ramas gandul la o Feteasca Neagra.
In 2017 Wine Day s-a nimerit exact la aniversarea Craiova Blog Meet. Iar am sarbatorit cu Feteasca Neagra.
In rest nu cred ca s-a mai potrivit DWD cu vreun eveniment. Iata insa ca acum se nimereste bine dupa experientarea Negrului de Dragasani alaturi de comunitatea #winelover.
Ca un winelover oltean ce sunt, fiind deja antrenat in weekend si selectia fiind facuta, voi sarbatori Wine Day drinkuind un Negru de Dragasani oltenesc.
Am mai restrans selectia, dar sa nu credeti ca-i usor. Tot mai am de ales intre Negrul de Dragasani de la:
- Avincis,
- Mennini,
- Stirbey.
Ba de la Stirbey am chiar 2 sticle de Negru de Dragasani, unul mai sprintar din 2018 si unul rezerva 2017. Cate unul pentru fiecare dintre cele 2 gazde, Oliver si Raluca Bauer 🙂
Sincer sa fiu la ora asta inca nu stiu care-i Negrul de Dragasani cu care voi sarbatori DWD. Insa imi fac pofta pana mai pe seara 🙂 Depinde si de meniu si de inspiratia de moment.
Dar am zis sa va spun din timp despre motivul de sarbatoare, sa nu va treziti ca n-aveti material pentru Wine Day.
ReVin mai pe seara cu impricinatul de serviciu.
Ce-am drinkuit de Wine Day
Pana la urma am drinkuit Stirbey la Wine Day 🙂 Rimeaza si cu ziua, dar mai ales cu meniul.
La ciorba de perisoare n-ar fi mers un vin, ci mai degraba o tuica 🙂 Insa la felul 2 am avut meniu diversificat:
- placinta cu carne tocata de vita,
- clatita cu branza,
- friptura de porc.
Am zis ca trebuie sa fie un vin cat mai versatil care sa mearga cu toate, asa ca am ales Negru de Dragasani sec de la Stirbey. Am ales varianta 2018, deoarece m-am gandit ca Rezerva 2017 ar fi depasit primele 2 preparate.
Sa le luam pe rand. Vinul a acoperit clatita cu branza, insa s-a potrivit cu placinta cu carne de vita tocata si cu friptura de porc.
Ma asteptam sa mearga cel mai bine cu friptura, pe motiv de arome. Negrul de Dragasani are o nota interesanta de cremene pe care am simtit-o inca de la degustarea din crama. S-a confirmat si la sticla de acasa o nota din zona focului (cremene, pucioasa, chibrit, cenusa).
De-asta m-as fi asteptat sa fie potrivire maxima cu friptura de porc pe gratar. A mers si cu purcelul, insa cu carnea tocata de vita mi s-a parut pairingul ideal.
Hai noroc!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei