Handbalistele Craiovei au obtinut o victorie importanta cu Braila

Imi aduce aminte Facebook ca intr-o zi de 11 Martie le-am asteptat pe handbalistele Craiovei la aeroport in Bucuresti. Se intorceau din Rusia cu victorie si cu o calificare in premiera in semifinalele Cupei EHF.

poza de grup la aeroport cu handbalistele Craiovei

Amintiri frumoase de primavara

La aeroport a fost surpriza totala, o singura persoana din delegatie stia ca vom fi acolo cu flori, esarfe si steag alb-albastru. N-am fi spus nimanui, insa trebuia sa stim cu ce cursa aterizeaza leoaicele alb-albastre:)

trandafir albi pentru handbalistele Craiovei, leoaicele albastre

La revenirea in Craiova cred ca se asteptau la felicitari, dar le-am pregatit o primire triumfatoare. Motivul era evident si indelung asteptat. Dupa 35 de ani, o echipa craioveana ajungea in semifinalele unei cupe europene, de data asta la handbal.

primire alb-albastra pentru handbalistele Craiovei dupa calificarea in semifinale europene

Daca tot vorbim de amintiri, tot intr-o zi de 11, dar in Mai, am fost mai fericiti ca niciodata cand Cupa EHF a ramas in Banie.

Din echipa de atunci mai sunt in lot doar Cristina Zamfir, Ana Maria Ticu, Carmen Ilie, Nicoleta Tudor(ica) si Alexandra Colac. Cu un buget diminuat si cu o nesfarsita lista de accidentari, handbalistele Craiovei trec printr-o perioada nefasta.

Din fericire aceasta perioada este presarata din cand in cand cu victorii. In ciuda vremii mohorate si a accidentarilor interminabile, SCM Craiova ne-a incalzit sufletul cu o victorie mare.

Handbalistele Craiovei obtin o victorie importanta cu Dunarea Braila

Am rememorat parcursul de atunci al Craiovei in EHF Cup, deoarece Dunarea Braila este calificata acum in sferturile Cupei EHF. Cu atat mai importanta este victoria alb-albastrelor in acest context. Victoriile rare ale Craiovei in acest sezon au fost mai ales cu echipe din partea a doua a clasamentului.

Un rezultat bun acum este important si datator de sperante, fiind obtinut impotriva unei echipe cu performante europene actuale.

Daca tinem cont de absentele din lot, dar si de accidentarea Cristinei Zamfir din timpul meciului, era greu de sperat la o victorie.

Dupa mult timp, SCM Craiova a aliniat un lot mai numeros. Iar asta s-a vazut pe tabela de marcaj, prima repriza cu Dunarea Braila fiind foarte echilibrata.

meci echilibrat SCM Craiova - Dunarea Braila

Echipele au condus pe rand, insa niciuna dintre combatante nu s-a distantat la mai mult de 2 goluri.

min 38 SCM Craiova - Dunarea Braila 15 : 13

Reusita cu numarul 13 a fost cu ghinion pentru Cristina Zamfir.

Gol Cristina Zamfir

Dupa inscrierea golului Cristina a fost accidentata in aparare si a iesit de pe teren cu degetul deformat.

Impresionant s-o vezi cu lacrimi in ochi de durere, dar bucurandu-se la golurile echipei.

accidentare Cristina Zamfir

Sa speram ca nu e fractura si ca va reveni repede capitanul Craiovei in meciurile urmatoare. Dupa cum se vede accidentarile n-au ocolit deloc lotul alb-albastru si inca nu se opresc ­čÖü

La pauza a fost egal 15 : 15, scorul de pe tabela consfintind echilibrul de pe teren.

rezultat la pauza SCM Craiova - Dunarea Braila

Handbalistele Craiovei intorc scorul pe final de meci

Repriza a doua a inceput mai rau pentru craiovence, fiind conduse inca de la debut. SCM Craiova a mai egalat la 16 si la 17, apoi a urmat o perioada de seceta de aproape 6 minute. In acest timp brailencele au dus scorul la 18 : 21, ba chiar a fost diferenta de 4 goluri, 18 : 22 in minutul 39.

Din minutul 40 a inceput revenirea handbalistelor Craiovei, care au reusit sa egaleze la 23 in minutul 46. Apoi a fost iar egal la 26 in minutul 53.

minutul 55 egal SCM Craiova - Dunarea Braila 26 : 26

In minutul 56 SCM Craiova a condus pentru prima data in repriza secunda, 27 : 26.

min 57 SCM Craiova conduce in repriza secunda cu Braila

A fost chiar 28 : 26, dar meciul s-a incheiat cu 1 gol avantaj, 28 : 27.

victorie pentru handbalistele Craiovei

In loc de concluzie

Dupa o lunga perioada marcata de absente si rezultate slabe, a fost o partida in care SCM Craiova a reamintit de echipa pe care o stim.

Iata care au fost marcatoarele oltencelor:

  • Andreea Adespii 5,
  • Alexandra Colac 5,
  • Cristina Nica 5,
  • Oana Andrei 4,
  • Ana Maria Ticu 3,
  • Ana Maria Savu 2,
  • Adina Cace 1,
  • Cristina Zamfir 1,
  • Nicoleta Tudorica 1,
  • Valentina Ion 1.

Si poarta Craiovei a stat excelent, Ekaterina Dzhukeva aparand foarte bine in prima repriza. In repriza secunda si-a facut simtita prezenta Bianca Curment. Bibi a reusit chiar sa apere o lovitura de la 7 metri in ultimele minute ale partidei.

O alta fateta a jocului bun o reprezinta golurile multe inscrise de extreme, pana acum acesta fiind un punct slab al echipei alb-albastre.

Victoria este de bun augur si o gura de oxigen dupa ultimele infrangeri cu Baia Mare si Gloria Bistrita, echipe clasate pe primele 6 locuri din clasament.

Urmeaza meciul cu CSM Bucuresti, care va fi din nou televizat. Pana atunci felicitari SCM Craiova pentru daruire si ambitie! Asteptam momentul in care sa vedem intregul lot valid, fara nicio accidentare.

Hai Craiova!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.