V-am povestit despre Imperiul Leilor atunci cand am vazut momentul Wineful. Acum m-am bucurat sa vad Praz Vegas la show-ul de business de la Pro TV.
Prima data am fost interesat pentru ca sunt pasionat de vin. Dar vinul merge bine cu pizza Quattro Formaggi. Iar la pizzeria lui Ciprian Ogarca am mancat cea mai buna pizza cu branza. Nu doar cu branza, ci si cu praz, dar va povestesc pe indelete.
Praz Vegas, aka Ciprian Ogarca la Imperiul Leilor
Ati vazut prezentarea lui Ciprian Ogarca la Imperiul Leilor? Mi-a placut foarte mult autenticitatea lui si cum a trait bucuria momentului.
La un moment dat spune ca din profitul lui nu foarte mare a donat pizza oamenilor strazi, pentru sectia de ATI sau in alte actiuni de binefacere.
Confirm implicarea entuziasta a lui Ciprian in proiectele comunitatii. Am vazut cu ocazia unui proiect local, cand craioveanul MasterChef ne-a dat o mana de ajutor fara sa-l rugam de mai multe ori.
Daca tot am filmat la pizzerie in Craiova, ne-am luat si cate o pizza.
Quattro Formaggi cu praz
Preferata mea dintre toate pizzele este Quattro Formaggi, ca na, fan branza de mic. Insa am avut inspiratia sa cer Quattro Formaggi cu praz, ca sa simt specificul locului. Mi-a placut atat de mult incat de-atunci numai QF + praz comand.
Motivul este ca imi place foarte mult gustul prazului copt in grasimea branzeturilor din Quattro Formaggi. Atat de mult imi place incat atunci cand am bifat juma’ de secol de existenta, n-am rabdat fara Quattro Formaggi cu praz 🙂
Trecem mai departe cu prezentarea lui din Imperiul Leilor si cu momentul in care intra pe stadionul din Craiova. Nu este o imagine de umplutura, Ciprian chiar este un suporter al Craiovei, indiferent de sport.
L-am vazut cu incurajari pentru fotbalisti, dar m-am intalnit cu el si la meciurile de handbal in Sala Polivalenta.
Nu este o poza din vremea cand toata lumea descoperise handbalul craiovean abia cand SCM Craiova era in semifinalele EHF Cup. Este o imagine de la meciul cu Kuban Krasnodar, cand echipa de handbal feminin era inca in grupele Cupei EHF.
Ciprian cu PR de la praz
In sfarsit ajungem la praz, iar Ciprian a facut o adevarata religie din bucatarirea prazului.
Are mai multe sortimente de pizza cu praz in oferta pizzeriei Praz Vegas. Dar mai face si pizza cu love 🙂
Insa nu foloseste prazul exclusiv pentru pizza. L-am surprins la Bailesti la Sarbatoarea zaibarului si prazului in timp ce pregatea prazul pentru ceaunele de langa.
Este un adevarat PR pentru ceea ce inseamna prazul, inclusiv cand glumeste cu trabucul de praz 🙂
Radem, glumim, insa putini stiu ca in gastronomie prazul este cu adevarat o minunatie.
In 2015 am urmarit Bocuse D’Or, un concurs gastronomic celebru. Proba obligatorie consta in pregatirea unui preparat cu carne si a unuia cu peste.
Ca sa intelegeti cat de sofisticat este un astfel de concurs, iata farfuria castigatoare la preparatul cu carne.
Ei bine, pentru preparatul cu peste 50% din compozitie trebuia sa fie de origine vegetala. Iar aici concurentii trageau la sorti dintre:
- dovleac,
- fenicul,
- praz,
- telina.
Apoi trebuiau sa faca minunatii de genul celei de mai sus, doar ca jumate din farfurie cu peste si jumate cu praz, de exemplu 🙂
Mi-am adus aminte de Bocuse D’Or si praz in 2016 cand am am savurat creveti cu piure de praz a la Chef Florin Dumitrescu.
Asadar prazul nu este un moft sau un oltenism ieftin, ci un ingredient de mare finete gastronomica, care si-a gasit ambasadorul perfect. Perfect si simplu, asa cum este Ciprian Ogarca.
Ciprian Ogarca si Praz Vegas Show
Revenind la Imperiul Leilor, Ciprian a intrat in jocul show-ului, facand show la randul sau. Insa cel mai important lucru este ca pizza lui a placut tuturor.
Nu mai zic de faptul ca le-a adus sortimente adaptate personalitatii fiecaruia, asa cum i-a dibuit Ciprian.
N-as neglija Trabantul cu care Ciprian isi condimenteaza iesirile. Chiar foloseste Trabantul cand merge la diverse evenimente. A mai ramas si-n pana, dar nu se dezice de el 🙂
Imaginea este tot de la Bailesti, de la Sarbatoarea Zaibarului si Prazului.
Acum ca show-ul s-a terminat, sper ca asocierea cu Mohammad Murad sa-i deschida noi perspective. As vrea sa-i bucure pe cat mai multi cu pofta lui de viata transpusa in bucatarie.
Spor increzator!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei