Hai la teatru, 3 premiere in luna Mai!

Pana acum in 2021 am ajuns doar o singura data la teatru, de Ziua Culturii Nationale. Dar cum Craiova a intrat in scenariul verde, hai la teatru!

Hai la teatru!

Hai la teatru in luna Mai!

Pentru a sarbatori redeschiderea salilor de spectacole in Craiova, Teatrul National Marin Sorescu ne-a pregatit 3 premiere:

  • „Pescarusul”, regia Florin Caracala,
  • „Cantareata cheala vs. Momente si schite”, regia Alexandru Boureanu, in parteneriat cu Departamentul de Arte din cadrul Univeristatii din Craiova,
  • „Ultimul dans al libelulei”, regia Florin Caracala.

Hai la teatru in luna Mai!

Am vazut mai demult Pescarusul la Craiova, in regia lui Yiannis Paraskevopoulos. Acum este vorba despre o ironizare a universului cehovian cu detasare si umor.

Am ratat insa aceasta premiera pentru ca in weekend aveam deja programul facut. Vineri am revenit la Filarmonica Oltenia cu spectatori in sala, iar Sambata aveam de facut rapelul. Dar pandesc la cotitura urmatoarele spectacole, asa ca va spun de-acum, hai la teatru!

Nu vreau sa ratez urmatoarele 2 premiere de la Teatrul Marin Sorescu.

„Cantareata cheala vs. Momente si schite” reprezinta lucrarea de licenta a studentilor anului III Actorie si stagiul de practica al masteranzilor anul II Arta Actorului.

Mai am un motiv pentru care vreau sa ajung la premiera. Acordurile muzicale nu sunt doar in titlu, conducerea si compozitile muzicale ii apartin lect. univ. dr. Octavian Gorun, pe care-l admir de multa vreme pe scena Filarmonicii craiovene.

Premiera spectacolului va avea loc pe 14 si 15 Mai, ora 19:00, la Sala Atelier (Pictura), sa vad cum imi fac loc in program.

Comedia „Ultimul dans al libelulei” este scrisa de craioveanul Cornel Mihai Ungureanu in 2012, fiind premiata la Festivalul Comediei Romanesti. Il cunosc de mult timp pe autor, abia astept sa vad piesa jucata in regia lui Florin Caracala.

Premiera comediei va avea loc pe 19 si 20 Mai, de la ora 19:00, in Sala „Amza Pellea”.

Mai sunt spectacole in Mai

In afara celor 3 premiere, luna Mai ne mai rezerva cateva spectacole la Teatrul National Marin Sorescu din Craiova. Asa ca hai la teatru:

  • Toc Toc”, de Laurent Baffie, regia Alexandru Boureanu si Raluca Paun pe 22 si 23 Mai,
  • Viva la vulva!”, de Marius Aldea, regia Andrea Gavriliu pe 26 si 27 Mai,
  • Gandeste-te la Africa”, de Gordon Dryland, regia Alexandru Boureanu, pe 29 si 30 Mai.

Spor la spectacole!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.