Major si vaccinat, de Sambata Modernizat

Stiti vorba aia, e „major si vaccinat”? Se refera la cineva care e responsabil pentru faptele sale. Eu zic ca am fost responsabil si cand m-am ferit de covid, dar si dupa ce l-am luat si nu l-am raspandit. Consider ca sunt responsabil pentru sanatatea mea mai ales acum, cand m-am programat pentru vaccin.

Restrictii si viata pe timp de pandemie

Am respectat restrictiile, nu in sensul obsesiv, insa am incercat sa scap din pandemie fara a trece prin covid. N-am stat intr-un clopot de sticla sau inchis in casa. Ba chiar am avut cateva ieseli la Eselnita, la scoala de vara No.Mad, in Thassos si apoi in Delta.

M-am ferit si n-am experimentat covidul in acele iesiri, insa pe urma l-am luat de-acasa. Chiar si-asa, cu izolare pana la test si carantina dupa testul pozitiv, n-am contribuit la raspandirea pandemiei.

Daria mea, care a fost cu noi in casa n-a facut covid. A confirmat-o atat testul negativ cand ne-am facut toti 3, cat si lipsa de anticorpi la un test ulterior. Nu de ea imi era frica, ci mai degraba de sanatatea parintilor nostri.

Cand am implinit 50 de ani in starea de urgenta, nepotica mea mi-a zis la telefon ca am trecut in alta grupa de risc ­čÖé Iar cum parintii sunt in grupa 75-80, la ei era riscul cel mai mare. Asa incat m-am bucurat ca au facut vaccinul repede.

S-au vaccinat cu Pfizer avand rapelul in 9 Februarie si de atunci stam mai linistiti, dar respectam in continuare restrictiile. Insa am asteptat momentul in care si sa pot spune din nou ca sunt major si vaccinat.

Pfizer sau Moderna?

Cand s-a dat liber la inscrieri pentru etapa a III-a m-am inscris pe 15 Martie la Pfizer. Am ales exact centrul din Craiova in care se vaccinasera parintii mei.

Erau vreo 200-300 de persoane inaintea mea, insa numarul este in afara de cei din etapele I si II, care au prioritate. Practic pana nu se transparentizeaza perioada posibila de vaccinare, nu stii cati sunt inaintea ta.

Asa ca inainte de a ghici cand s-ar putea sa ma ajunga vaccinarea, am profitat ca s-au deschis noi cabinete pentru Moderna. Dintre cele 12 la nivel national, unul era in Craiova.

Diferenta intre Pfizer si Moderna este mica in ceea ce priveste eficacitatea. Alta diferenta notabila, lista de asteptare la Moderna era mult mai mica in comparatie cu Pfizer.

Spre deosebire de Pfizer, unde se fac deocamdata maximum 70 vaccinari zilnice in fiecare centru, la Moderna sunt 90 de vaccinari pe zi.

Daca mai pui la socoteala ca pana pe 5 Mai sunt doar vaccinari pentru prima doza, cele 90 de locuri zilnice se aloca in totalitate pentru programari. De cand incepe rapelul vor fi disponibile mai putine locuri pentru programare, restul fiind pentru rapelul celor deja vaccinati cu prima doza.

La Pfizer sunt doar 70 de locuri zilnice, teoretic o parte pentru noi programari si alta pentru rapel. Plus persoanele din etapele I si II care au prioritate. Au prioritate si la Moderna, doar ca fiind centre noi si putine, inca n-a inceput migratia.

Dar sa va povestesc cum s-a intamplat sa pot sa zic major si vaccinat ­čÖé

Major si vaccinat, de Sambata Modernizat

M-am mutat la noul centru Moderna Marti dimineata, la primele ceasuri bune. Iar Miercuri dimineata, fix de Ziua Mondiala a Sanatatii, am primit mesajul de programare.

De unde am stiut ca merge asa rapid? Pai Daria mea nu se inscrisese pe nicio lista si s-a hotarat abia acum. S-a inscris pe lista de asteptare la Moderna chiar Luni, in prima zi de inscrieri, iar a doua zi a primit mesaj sa se programeze.

Asa ca imediat m-am mutat si eu, vazand cat de Moderna e treaba si cat de rapida e programarea. Ieri s-au adeverit calculele si m-am bucurat cand am primit mesajul dis de dimineata.

email notificare pentru programare la vaccinare

Am primit si email, dar si SMS. Pana acum iti trimiteau de mai multe ori mesaje pentru a te programa si aveai la dispozitie mai multe zile. Acum ai la dispozitie 24 de ore sa te programezi. Daca nu, pierzi locul.

Alta diferenta este ca poti sa-ti alegi din mai multe zile si ore disponibile, asa ca mi-am ales Sambata. Mai devreme nu erau optiuni, dar e foarte bine si asa.

Dupa alegerea zilei si a orei de vaccinare, primesti o recipisa de confirmare pentru programare.

major si vaccinat, de Sambata Modernizat conform programarii

Nu va faceti griji pentru dinozaur, voi fi major si vaccinat,┬á dar n-am inca efecte adverse ­čÖé Nu este QR Code-ul original acolo, am pus eu unul mai dulce, puteti sa-l scanati.

Major si vaccinat, dar si cu somnul reglat

Banuiesc ca am cam iesit din garantie cu imunitatea, dupa ce-am avut covid cu simptome usoare. Asa ca am zis cu cat mai repede vaccinul, cu atat mai bine pentru mine.

Nu vreau sa ma laud sau ceva, dar voi fi major si vaccinat ­čÖé Glumesc, dar mai degraba sunt multumit ca m-am linistit cu vaccinarea. Restul din familie s-au vaccinat sau sunt pe cale de vaccinare, ceea ce va doresc si voua.

Mai vreau sa va doresc ceva. Am citit ca inainte de vaccin e bine sa fii odihnit, ca sa fie efectele vaccinului mai eficiente. Asa ca pana Sambata la pranz am timp sa-mi fac programul de somn.

Am luat in serios declaratia premierului cu relaxarea restrictiilor la 1 Iunie, daca vor fi suficient de multe persoane vaccinate. Asa ca pun umarul la revenirea la normalitate.

Nu v-ati facut inca programare? Ar fi timpul s-o faceti, deoarece in aceasta perioada Romania a primit mai multe trase de vaccinuri si deschide noi centre de vaccinare.

Iar ca sa dibuiti centrele noi care apar, aveti la dispozitie situatia vaccinarilor live si posibilitatea de alerte.

Spor vaccinator!

Update:

Daca te-ai convins si te-ai Modernizat, lasa-mi te rog un comentariu. Data la care te-ai inscris si cand ti-au confirmat, ca sa vedem daca se mentine trendul. Apoi poti sa dai si-un share la articol, ca sa stie si altii care vor sa se vaccineze mai repede.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.