Revenim la Filarmonica din 7 Mai, concert Beethoven – Witt

Pandemia da inapoi si revenim la Filarmonica in numar mai mare decat inainte. In urma cu o luna eram dezamagit de escaladarea pandemiei si de inchiderea salilor de spectacol in Craiova. Ca sa fie spectacolul restrictiilor complet, Filarmonica Oltenia a intrat in somaj tehnic si n-au mai fost nici macar concertele online.

Revenim la Filarmonica din 7 Mai, cu concert Beethoven si Friederich Witt

La inceput de Aprilie asteptam macar online un concert Beethoven la Craiova, dupa ce tot anul trecut ii fusese dedicat compozitorului german.

Atunci n-a fost sa fie, dar uite ca revenim cu vesti bune din pandemie. Intre timp indicele la mie a scazut sub 1,5 pentru Craiova, astfel incat acum este permis accesul publicului in sala in limita a 50% din capacitate.

Decat deloc, decat online sau decat la 30% capacitate, 50% suna mult mai bine. 50% este si partea dedicata lui Beethoven in concertul din 7 Mai, in program urmand o prima auditie Friederich Witt.

  • Ludwig van Beethoven: Concertul nr. 3 in Do minor pentru pian si orchestra, op. 37,
  • Friedrich Witt: Simfonia in Do major, „Jena” (prima auditie).

Simfonia Jena a fost atribuita initial tot lui Beethoven, insa autorul este un compozitor german nascut in acelasi an cu Ludwig van Beethoven.

Friedrich Jeremias Witt a fost un violoncelist si compozitor german de muzica de camera, muzica religioasa, concerte si simfonii.

Jena este cea mai cunoscuta compozitie a lui Friederich Witt, dar desi i-a fost atribuita lui Beethoven, a fost inspirata de Simfonia #97 de Haydn.

Ca sa fie confuzia completa, mai exista un compozitor german cu numele Friederich Witt. Christian Friedrich Witt s-a nascut cu 110 ani inaintea lui Friedrich Jeremias Witt, astfel incat cei doi nu s-au intersectat in timpul vietii.

Revenind la concertul de la Craiova, orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia va fi condusa de maestrul Radu Postavaru, solist fiind pianistul Mihai Diaconescu.

Revenim la Filarmonica din 7 Mai

Accesul la concertul de Vineri, 7 Mai, ora 19:00

Revenim la Filarmonica pentru un concertul cu public, in conditii de distantare sociala si de respectare a masurilor de siguranta medicala:

  • limitarea locurilor la 50% din capacitate,
  • accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-iesire,
  • masurarea temperaturii,
  • dezinfectarea mainilor,
  • purtarea mastii de protectie.

Biletele se pot achizitiona la pretul de 40 lei (10 lei elevi, studenti, seniori) de la Agentia Filarmonicii, Calea Unirii, Nr. 16, de Luni pana Vineri intre orele 10:00 si 18:00. Biletele se pot rezerva si la numarul de telefon al agentiei: 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.