Azi savurez din plic spanac proaspat si bucatarit in diverse combinatii. Pentru ca mi s-a facut dor de Grecia si de vacanta de vara, am inceput ziua cu un mic dejun in stil grecesc.
Placinta cu spanac si branza la micul dejun
Dis de dimineata, dupa gimnastica de inviorare am bagat un mic dejun ca la mare 😉 Adica placinte cu iaurt. Chiar si iaurtul a fost in stil grecesc 🙂
Ca sa am si elemente autohtone in meniu, am completat cu macaroane cu branza si dulceata de ardei iute.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am revenit la portocala. Mananc in Thassos niste portocale decolorate, pe care n-ai da 2 nici bani. In schimb sunt zemoase si aromate, cum nu gasesti la noi nici in timpul iernii.
Insa acum a gasit doamna mea niste portocale mici si zemoase, pe care le-am adaptat la meniul grecesc.
Ceai n-am mai bagat azi, ca e deja cald inca de dimineata 🙂
Ciorba de spanac si cartofi la pranz
Din spanac proaspat cules din gradina de la soacra-mea si din cartofi noi a facut doamna mea o ciorba super. Am desavarsit-o cu iaurt cu specific grecesc (chiar asa scrie pe eticheta).
Nu stiu de la ce, de la spanac proaspat sau de la iaurt in stil grecesc, dar ciorba a disparut repede din strachina 🙂
Spanac proaspat si verde
Seara ma pregatesc sa savurez o portie de spanac proaspat si verde. Am lasat o parte de spanac pentru salata, asa ca bag o salata de primavara #cudetoate:
- spanac proaspat,
- salata verde,
- castraveti,
- ridichi,
- marar,
- patrunjel,
- ulei de masline
- masline de Thassos,
- piper roz.
La o asemenea bunatate merge o branza gratarita si un vin rose. Si niste masline grecesti pe langa, si piper roz peste branza.
Vedeti voi pozele mai pe seara, pana atunci trebuie sa va multumiti cu meniul de pana acum 🙂
Mda, n-am mai avut ridichi, asa ca am pus rosii cherry 🙂 Iar in loc de branza la gratar am pus Aperifrais Ile de France.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai mare pofta,azi doar bunatati sunt aici.
Daniel Botea
Pofta a fost, timp sa pun salata de spanac n-a prea fost 🙂