Cheesecake la Miercurea fara carne

Azi am inceput cu cheesecake, ca sa nu mai ziceti ca nu prea gasiti dulciuri la mine in meniu. Dar este o varianta de cheesecake fara ciocolata alba care era in reteta. Si cu mai putin zahar ca na, fan branza, nu fan dulciuri 🙂
Este doar inceputul meniului, va poftesc sa trecem in revista restul bunatatilor fara carne

Cheesecake dis de dimineata la Miercurea fara carne

Prajitura cu crema de branza a fost facuta de doamna mea, care s-a specializat in ultimul timp in astfel de „prajituri sanatoase”. Dupa rulada cu blat de morcov, acum ne-a facut cheesecake cu fructe de padure.

Dar sa nu credeti ca am mancat doar prajitura de branza. Am completat cu guacamole pe paine Wasa, icre cu paine si paste integrale cu Grana Padano.

Cheesecake la micul dejun

Cheescake-ul l-am mancat la final, ca sa fac trecerea spre urmatoarea gustare.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un mar bogat in resveratrol si-o ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.

mar si ciocolata neagra

A mai fost si-un ceai cu merisoare, ca dimineata este inca racoare. Dar mi-am adus aminte de poza abia dupa ce-l bausem 🙂

Fasole si usturoi verde la pranz

La pranz ma bagat o ciorba de fasole cu un fir de usturoi verde.

ciorba de fasole cu usturoi verde

Pai da, ca nu mai mancasem de ceva vreme leguminoase.

A fiert doamna mea fasolea, a schimbat apa de mai multe ori, dar oricat s-ar stresa, tot mai ramane din celuloza aia care ne baloneaza. Asa ca am pus si cateva condimente grecesti, in speranta ca vor prelua din balonare.

N-am avut la indemana combinatia magica de anason, coriandru, chimen, in si dafin, asa cum am invatat la cursul de nutritie. Dar sper sa fie ok si mix-ul de condimente grecesti.

Pe seara bag o branza pe gratar, alaturi de un vin rose. Si o salata de primavara, ca sa stea bine langa branza.

salata de primavara

Cu branza pe gratar facui o nefacua. In sensul ca in loc sa se gratareasca, se imprastie branza in toata tigaia de clatite.

dupa cheesecake, branza pentru gratar imprastiata

Am luat in premiera o branza Provolone Grill de la Zanetti. Nu stiu daca o fi avut vreun defect sau asa se imprastie ea, dar n-am renuntat. I-am presarat niste rosii uscate cat era inca moale si calda, apoi piper roz.

branza imprastiata cu rosii uscate

Apoi dupa ce s-a mai intarit un pic, am impaturit colturile de la branza imprastiata.

branza impaturita

Peste branza astfel impaturita, ca o placinta fara foietaj, am adaugat dulceata de ardei iute.

branza impaturita cu dulceata de ardei iute

Mi-a placut ce-a iesit, ceva ca o placinta cu branza dar doar cu branza, fara foietaj. A mers cu vin rose de numa-numa 🙂

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca eu v-am rasfatat cu cheesecake si branza imprastiata, va poftesc la Brindusa la o turta cu ceapa. Verde.

4 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.