Azi am inceput cu cheesecake, ca sa nu mai ziceti ca nu prea gasiti dulciuri la mine in meniu. Dar este o varianta de cheesecake fara ciocolata alba care era in reteta. Si cu mai putin zahar ca na, fan branza, nu fan dulciuri 🙂
Este doar inceputul meniului, va poftesc sa trecem in revista restul bunatatilor fara carne
Cheesecake dis de dimineata la Miercurea fara carne
Prajitura cu crema de branza a fost facuta de doamna mea, care s-a specializat in ultimul timp in astfel de „prajituri sanatoase”. Dupa rulada cu blat de morcov, acum ne-a facut cheesecake cu fructe de padure.
Dar sa nu credeti ca am mancat doar prajitura de branza. Am completat cu guacamole pe paine Wasa, icre cu paine si paste integrale cu Grana Padano.
Cheescake-ul l-am mancat la final, ca sa fac trecerea spre urmatoarea gustare.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un mar bogat in resveratrol si-o ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.
A mai fost si-un ceai cu merisoare, ca dimineata este inca racoare. Dar mi-am adus aminte de poza abia dupa ce-l bausem 🙂
Fasole si usturoi verde la pranz
La pranz ma bagat o ciorba de fasole cu un fir de usturoi verde.
Pai da, ca nu mai mancasem de ceva vreme leguminoase.
A fiert doamna mea fasolea, a schimbat apa de mai multe ori, dar oricat s-ar stresa, tot mai ramane din celuloza aia care ne baloneaza. Asa ca am pus si cateva condimente grecesti, in speranta ca vor prelua din balonare.
N-am avut la indemana combinatia magica de anason, coriandru, chimen, in si dafin, asa cum am invatat la cursul de nutritie. Dar sper sa fie ok si mix-ul de condimente grecesti.
Pe seara bag o branza pe gratar, alaturi de un vin rose. Si o salata de primavara, ca sa stea bine langa branza.
Cu branza pe gratar facui o nefacua. In sensul ca in loc sa se gratareasca, se imprastie branza in toata tigaia de clatite.
Am luat in premiera o branza Provolone Grill de la Zanetti. Nu stiu daca o fi avut vreun defect sau asa se imprastie ea, dar n-am renuntat. I-am presarat niste rosii uscate cat era inca moale si calda, apoi piper roz.
Apoi dupa ce s-a mai intarit un pic, am impaturit colturile de la branza imprastiata.
Peste branza astfel impaturita, ca o placinta fara foietaj, am adaugat dulceata de ardei iute.
Mi-a placut ce-a iesit, ceva ca o placinta cu branza dar doar cu branza, fara foietaj. A mers cu vin rose de numa-numa 🙂
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca eu v-am rasfatat cu cheesecake si branza imprastiata, va poftesc la Brindusa la o turta cu ceapa. Verde.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Ca de obicei si azi ai venit cu un meniu intreg,sa ai mare pofta!
Daniel Botea
Stai sa vezi ce peripetii avusei la cina 🙂
Georgiana Mihaila
Să-ți fie de bine! Mie, din tot meniul, mi-a rămas în minte salata aia de primăvară.
Ah, de când tot zic că mă bag È™i eu în trendul ăsta cu miercurea fără carne… Poate n-oi uita săptămâna viitoare. 😀
Daniel Botea
Hai ca te astept!