Azi am salata Boeuf fara maioneza la Miercurea fara carne, dupa ce-am mai avut „fara boeuf”. Dar pana la salata sa va spun care a fost meniul zilei.
Ziua salatelor se vede inca de dimineata
„Pentru de dimineata” am avut o salata orientala mai speciala. In sensul ca am facut-o din cea mai ramas din cartofii frantuzesti din weekend. Branza am mancat-o separat, iar cartofii i-am folosit pentru salata.
Doar am adaugat:
- ceapa verde,
- gogosari,
- castraveti,
- masline,
- marar,
- patrunjel,
- ulei de masline.
Otet n-am mai pus, ca am acreala de la castravetii si gogosarii murati.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao si afine.
A mers si un ceai de fructe de padure.
Salata Boeuf fara maioneza la pranz
Stiti ca era o mare dezbatere daca la salata Boeuf se pune sau nu mazare. Am vrut sa sparg tiparele si sa pun conopida, dar apucase doamna mea sa-i puna usturoi si n-ar fi mers. Sau poate cine stie ce descoperire as fi facut cu usturoi imbofat in salata 🙂
Insa am facut altceva. In loc de maioneza, am pus baza pe avocado.
Am facut un amestec de avocado, lamaie, mustar si cateva picaturi de ulei de masline.
Am avut si conopida murata, asa ca am adaugat un pic si-n salata, nu m-am abtinut. Am mai pus:
- 2 cartofi fierti,
- ou fiert si masline pentru decor,
- morcov fiert,
- gogosari murati,
- castraveti murati,
- ou fiert pentru decor si masline pentru decor.
Pentru comparatie am avut si o salata Boeuf fara maioneza, sa vad daca ghiciti care-i fara 🙂
Am incercat salata fara maioneza din 2 motive. Nu-mi place salata Boeuf inecata in maioneza. Apoi maioneza este bogata in colesterol.
Seara am savurat 2 felii de pizza vegetariana cu salata de sfecla rosie si morcovi. Vegetalele din pizza n-au fost in salata, de-aia am simtit nevoia sa completez 🙂
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei