Victorie importanta la Braila, cu doar 10 jucatoare la SCM Craiova

SCM Craiova a obtinut o victorie importanta la Braila, Bogdan Burcea avand la dispozitie un lot de doar 10 jucatoare. Accidentarile si covidul au decimat din nou echipa craioveana, dar asta nu le-a impiedicat pe alb-albastre sa invinga in deplasare.

Victorie importanta mai ales prin modul de abordare

Dupa debutul bun din 2022 si victoria de moral cu Bistrita, handbalistele Craiovei au fost nevoite sa treaca peste probleme noi de efectiv.

Cu 10 jucatoare deplasate la Braila, dintre care un singur portar, alb-albastrele pareau victime sigure. Doar ca n-au fost de acord cu statistica, au luptat si au facut un meci de exceptie.

De la inceput s-a vazut ca alb-albastrele au venit hotarate la Braila. Au condus in primele minute, au fost egalate si conduse apoi. Iar au revenit la conducere, iar au fost depasite si finalul primei reprize s-a incheiat in favoarea gazdelor.

scor la pauza Dunarea Braila vs SCM Craiova

Dupa o prima repriza echilibrata, ar fi fost de asteptat ca in repriza a doua jucatoarele noastre sa cada din punct de vedere fizic. N-a fost asa, ci dimpotriva, am vazut una dintre cele mai bune reprize ale Craiovei in ultimii ani.

Bogdan Burcea a fost inspirat in asezarea putinelor jucatoare pe teren.

time-out SCM Craiova

Dupa time-out-urile Craiovei s-au vazut imediat rezultatele, pe cand time-out-urile gazdelor au fost urmate de pierderea atacului.

SCM Craiova a pierdut prima repriza la 2 goluri diferenta, dupa un joc echilibrat. Insa a castigat repriza secunda cu 14 : 9, dupa un joc foarte bun in aparare.

scor final 29 : 32 si victorie importanta in deplasare

Daca in prima parte a jocului craiovencele au primit 20 de goluri, in repriza a doua Braila a reusit sa puncteze doar de 9 ori.

Bianca Curment a fost singura si sigura in poarta Craiovei.

Super Bibi!

Fara optiuni pentru inlocuire sau odihna, Bibi a aparat miraculos si a baricadat poarta Craiovei.

apara Bibi

A ajutat-o de multe ori si organizarea defensiva a echipei. Chiar daca Bogdan Burcea a folosit o aparare improvizata din cauza absentelor, SCM Craiova s-a baricadat eficient la Braila.

De altfel singura schimbare intre atac si aparare a fost inlocuirea Adinei Cace cu Nicoleta Tudor. Atat, alte modificari n-au mai existat.

Jucatoare putine, goluri multe

De remarcat jocul excelent al Melaniei Bak. Activa in aparare si foarte productiva in atac, Bak a fost jucatoare meciului, cu 14 goluri inscrise.

Melanie Bak 14 goluri

A marcat de la mare distanta, din extrema, de la 7 metri de 6 ori si din cele mai dificile pozitii de mai multe ori. Asta pe langa golul de la mijlocul terenului in poarta goala sau pasele decisive spre extreme. Sa mai spun ca dupa golul inscris din extrema a obtinut si 1 eliminare la Braila?

Bak pe extrema

A propos de jocul extremelor, Hege Loken si Oana Cirstea au fost si ele si(n)gure pe post. Impreuna au inscris 9 goluri, demonstrand ca SCM Craiova devine periculoasa si pe partile laterale.

Oana Cirstea

La randul lor Oana Andrei si Adina Cace au facut un meci excelent, inscriind impreuna 7 goluri.

Gogo Gol

O remarca speciala pentru Adina Cace. Cu un procent de 100%, 3 goluri din 3 aruncari si cu multe lovituri de la 7 metri obtinute, a facut un meci excelent.

Adina Cace

Carmen Ilie a marcat doar de 2 ori din pivot. Insa si-a facut simtita prezenta in aparare, iar in atac a creat multe culoare.

Iata care au fost marcatoarele Craiovei, conform statisticii oficiale:

  • Melanie Bak 14,
  • Hege Loken 5,
  • Oana Cirstea 4,
  • Oana Andrei 4,
  • Adina Cace 3
  • Carmen Ilie 2.

Daca va mirati ca au fost atat de putine marcatoare, cam asta a fost lotul. Doar Bibi si Nico Tudorica n-au marcat azi. Insa Bibi a avut cateva pase decisive pe contraatac, iar Nico a obtinut 1 lovitura de la 7 metri.

Cu un efectiv redus, dar unit si concentrat, SCM Craiova obtine o victorie importanta la Braila.

Bucurie Bogdan Burcea dupa victorie importanta la Braila

Victorie importanta in deplasare, urmeaza meciul de acasa cu Rapid

Si in sezonul trecut SCM Craiova a reusit sa invinga Braila, dar de data asta victoria a fost mult mai clara si mult mai muncita.

victorie importanta pentru SCM Craiova

Acum au fost multe rasturnari de scor, ratari incredibile de ambele parti si parade extraordinare marca Bibi sau Pesoa.

De mult n-am mai urmarit cu asemenea emotii un meci al Craiovei. Mai exact de pe vremea cand alb-albastrele triumfau in Cupa EHF si bateau la Braila pentru a castiga locul 2 in Liga Florilor.

Doar ca atunci am vazut meciul din Sala Danubius, iar acum la televizor, cu emotii mult mai mari.

victorie importanta la Braila

Felicitari leoaicelor Craiovei, spiritul alb-albastru incepe sa se vada de la meci la meci, indiferent de greutati.

Cu 2 victorii in ultimele 2 meciuri, SCM Craiova este surpriza frumoasa a Ligii Florilor in 2022.

Urmeaza meciul de acasa cu Rapid, lidera actuala din Liga Florilor, Sambata 22 Ianuarie, ora 18:00. Dar pana atunci echipa Craiovei, jucatoare si antrenori trebuie felicitati pentru atitudine si pentru rezultate.

Spor in continuare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.