Telenovela Nole cu deznodamant asteptat

Telenovela Nole in Australia a luat sfarsit si viza lui Djokovic in Australia a fost anulata. Intr-un fel era mai bine ca telenovela sa fi fost un scurt-metraj. Cu cat se lungea mai mult, cu atat informatiile despre nereguli se multiplicau. Dar nu oricum, ci direct proportional cu scaderea stimei vis a vis de un mare campion.

Telenovela Nole

Telenovela Nole in Australia

Pe scurt, telenovela Nole are urmatorul scenariu.

Novak Djokovic nu indeplinea conditiile pe care 97% dintre jucatorii ATP top 100 le indeplinesc. Adica nu era vaccinat, pentru a fi acceptat la Australian Open.

A cerut o scutire, motivand ca a avut covid in Decembrie. Daca faci covid nu mai trebuie sa te vaccinezi o anumita perioada, deoarece ai anticorpi obtinuti prin boala.

Dar daca acea infectare cu covid n-a fost luata in serios nici de Djokovic, de ce ar fi facut-o autoritatile australiene?

Am vazut declaratia lui Djokovic referitoare la data intarziata la care ar fi primit rezultatul testului covid. Si la erorile umane referitoare la completarea declaratiilor de intrare in Australia. A fost o incercare inteligenta de a muta atentia de la nereguli si declaratii false, la erori umane, facute din intamplare.

Rezultatul intarziat al testului covid ar fi justificat iresponsabilitatea lui Nole in ceea ce priveste intalnirile cu tinerii din Serbia. Evident fara masca, deoarece inca nu stia despre rezultatul pozitiv al testului.

Insa pentru declaratia referitoare la cele 14 zile premergatoare intrarii in Australia nu exista decat scuza completarii gresite a formularului. Adica o greseala umana, facuta de cineva din echipa lui Djokovic.

Cand ma intrebam daca Nole a dat cu mucii-n fasole, nu erau foarte clare informatiile pe zile si pe ore. Acum se vorbeste despre zile si ore din Serbia si Spania inainte de Australia.

Daca in Serbia lucrurile sunt in ceata, in Uniunea Europeana sunt detalii care pot fi verificate. Probabil au si fost clarificate, iar autoritatile din Australia stiu rezultatul.

Ca atare rezultatul audierilor de la Melbourne era cu final asteptat, la fel ca telenovela Nole in Australia. Visa lui Novak Djokovic a fost anulata.

Dar pana la urma de ce-ar face un campion mondial si un sportiv extraordinar astfel de greseli? De ce ar minti Djokovic opinia publica si autoritatile australiene? Doar ca sa se antreneze cateva zile si ore in Melbourne, intre 2 perioade de detentie?

Australian Open fara Nole

Nu stiu raspunsurile la intrebarile de mai sus, dar stiu cum va arata Australian Open fara Nole:

A U S T R A L I A N    O P E N.

Putem sa ne jucam si noi cu cuvintele, asa cum s-a jucat Novak Djokovic cu declaratiile si cu regulile. Astfel, toata telenovela Nole in Australia si Australian Open fara Nole se rezuma la un joc de cuvinte: A Sauna Trip.

Spor revenitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.