George Enescu – In lumina evocarii

In ultima vreme m-am bucurat de Rapsodia romana pentru vioara si orchestra la Filarmonica Oltenia. Si pe Mezzo TV am tot auzit Rapsodia romana de George Enescu in 2 interpretari diferite.
Zic despre Mezzo pentru ca n-am mai fost la concert in sala in ultimele 2 saptamani. Am fost plecat intr-un infotrip prin Turcia, iar incidenta peste 20 la mie in Craiova a lovit si Filarmonica Oltenia Craiova. Drept urmare cele 2 concerte pe care le-as fi pierdut din motive de vacanta au fost anulate.

M-as fi bucurat sa se tina concertele si in lipsa mea, dar si mai tare ma bucur ca Filarmonica reia activitatea pe 25 Februarie. Dar nu oricum, ci cu o prima auditie „In lumina evocarii – George Enescu”.

George Enescu - In lumina evocarii

George Enescu – In lumina evocarii

Sunt tare curios despre prima auditie de la Filarmonica Oltenia, insa nici celelalte 2 piese din program nu sunt mai prejos.

Iara care este programul pregatit de Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia sub bagheta dirijorului Valentin Doni.

  • Ulpiu Vlad: „In lumina evocarii – George Enescu” (prima auditie),
  • Franz Liszt: Concertul nr. 2 in La major pentru pian si orchestra, S. 125,
  • Antonín Dvorák: Simfonia nr. 8 in Sol major, op. 88.

In cadrul Concertului nr. 2 de Liszt o vom admira pe pianista Oana CSÍKY, pentru ca finalul serii sa fie dedicat Simfoniei nr. 8 de Dvorák. O adevarata calatorie pe ritmuri muzicale din Romania, Ungaria si Cehia, pe care abia astept s-o percep cu propriile-mi simturi la Craiova.

Accesul la concertul de Vineri, 25 Februarie 2022

Accesul publicului este limitat la 30% din capacitatea salii. Se intra in continuare pe baza de certificat de vaccinare sau test PCR/antigen si se respecta masurile de siguranta medicala. Masca este obligatorie in sala de concert.

Preturile biletelor sunt 80 lei pentru publicul general, 40 lei pentru grupuri si 20 lei pentru elevi, studenti si seniori.

Biletele se pot procura de la Agentia Filarmonicii Oltenia, Calea Unirii, nr. 16 de Luni pana Vineri in intervalul 10:00 – 18:00. Biletele se pot rezerva si telefonic la 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.