Ca tot ziceam ieri despre sustenabilitate, mi-a sarit in urechi la RFI denumirea Bonapp.
Bonapp in Romania, deocamdata doar in Bucuresti
Banuiesc ca Bonapp vine de la jocul de cuvinte intre Bon appetit si app de la aplicatie online. Iar pofta de mancare vine cu atat mai repede cu cat preturile sunt mai mici si se evita risipa alimentara.
Daca ati ratat emisiunea Noi venim din viitor, aveti mai jos inregistrarea.
Bonapp.eco este un start-up romanesc inventat de 2 francezi care traiesc in Romania si 1 roman:
- Gregoire Vigroux,
- Diego Roy,
- Zsolt Kadar.
Principiul Bonapp.eco este foarte simplu. Alimentele care se apropie de expirare, in loc sa fie risipite, sunt cumparate cu reducere de catre utilizatorii aplicatiei.
Deocamdata aplicatia include locatii doar din Bucuresti:
- supermarketuri,
- hipermarketuri,
- restaurante,
- magazine,
- brutarii,
- cafenele,
- hoteluri.
Printre primii parteneri #bonapp in Bucuresti au fost Accor, Cora, foodpanda, PENNY, Strabucks si Cheque-Dejeuner. Ca tot vorbeam despre laureatii sustenabilitatii la inceputul articolului, nu ma mir ca se numara printre primii parteneri Bonapp.
La nivel mondial costurile risipei alimentare sunt foarte mari, ajungand la aproximativ 40% din cantitatea totala de alimente. Planurile de dezvoltare bonapp.eco includ celelalte orase din Romania, apoi tarile din zona.
Mancarea se achizitioneaza direct din aplicatie, cu costuri cu 40 – 80% mai mici decat pretul normal. Insa va trebui sa ridicati mancarea de la locatia respectiva, in intervalul specificat.
Abia astept sa experimentez #bonapp si-n Craiova. Atat in zona in care locuiesc cat si in zona jobului sunt multe marketuri, restaurante si alte locatii alimentare.
Spor nerisipitor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei