Momsi, aplicatie pentru mame din acelasi sat virtual

Momsi este o aplicatie romaneasca, gratuita, gandita in sprijinul mamelor refugiate din Ucraina. Cum aproape 90% dintre refugiatii din Ucraina sunt mame cu copii, aplicatia este disponibila in Romania, Polonia, Ucraina, Slovacia si Republica Moldova.

Momsi, aplicatie pentru mamele din proximitate

Momsi, satul virtual al mamelor din proximitate

Ideea i-a venit lui Ionut Turlea mai demult, cand sotia lui, proaspata mamica, s-a confruntat cu o problema. Ajutorul a venit in mod firesc de la o mama din proximitate.

Acum, cand mamele din Ucraina s-au refugiat cu copiii in tarile din jur, o aplicatie care sa adune mamele din proximitate este cu atat mai utila intr-o tara straina.

Aplicatia este gratuita, nu contine reclame si poate pune in legatura mamele din proximitate. Acestea se pot ajuta cu sfaturi, lucruri si vorbe bune.

Momsi si-a propus sa preintampine izolarea si lipsa sprijinului, avand in vedere urmatoarele aspecte esentiale:

  • confidentialitatea datelor,
  • foloseste aplicatia doar cand ai nevoie, nu trebuie sa creeze dependenta,
  • nicio mama singura.

Aplicatia isi propune sa fie de ajutor in primul rand mamelor refugiate. Mamele din aceeasi zona sunt incurajate sa se cunoască la o cafea sau la o intalnire de joaca a copiilor.

Dupa ce se cunosc, le va fi mai usor sa se ajute una pe alta, sa schimbe/vandă intre ele lucruri de-ale lor sau de-ale copiilor. Nu in ultimul rand, vor putea sa impartaseasca buna practici din propria experienta.

Astfel nicio mama nu va mai fi singura intr-o tara straina.

Spor ajutator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.