Rosii si ardei la Miercurea fara carne

Pe zilele astea caniculare am mancat mai ales rosii si ardei, in diverse forme, de la salate la ardei umpluti. Este o continuare dupa tigaia picantas de miercurea trecuta, doar ca n-am mai insistat cu morcovi 🙂

Rosii si ardei dis de dimineata

M-am gandit si la ardei copti, dar n-am avut chef sa ma coc suplimentar pe caldurile astea.

Pentru de dimineata am avut un mix de rosii si ardei. Am mai completat cu icre de hering pe paina cu maia si ceapa. Ca sa fie si mai crocanta, painea am perpelit-o un pic in tigaia de clatite.

rosii si ardei la micul dejun

Daca va mirati ca n-am branza, aflati ca este indesata in cele 3 tipuri de ardei, care seamana cu rosiile. Dar branza va fi si mai vizibila la pranz si mai pe seara.

Am mai adaugat masline de Thassos, pentru ca mi s-a cam facut dor de vacanta in Grecia. Asa trece AMR-ul mai usor 🙂

Am facut si oua ochiuri de prepelita in tigaia de clatite, deja incinsa de la painea prajita.

oua de prepelita

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 merg in continuare cu dor de Grecia, cu smochine si ciocolata neagra 85% cacao.

smochine si ciocolata neagra

Adica cacao la greu si resveratrol, ca sa-mi mai treaca de dor.

Ciorba de rosii la pranz

La pranz am bagat o ciorba de rosii, in care am pus parmezan ras si ardei iute.

ciorba de rosii si ardei iute

Racoreala de la rosiile reci si caldurile date de ardeiul iute au fost echilibrate de parmezanul ras.

De ce tot insist cu rosiile? Pentru ca stiu de la Oana Cuzino ca trebuie consumate in fiecare zi, deoarece au multe beneficii pentru sanatate. Dupa tigaia picanta de

Seara ma pregatesc pentru o salata de rosii si ardei, cu branza, ceapa, marar, patrunjel si din nou masline de Thassos.

salata de rosii cu ardei

Poate fac loc si la o branza pe gratar, ca sa mearga cu un vin rece, care ar fi putut fi alb sau rose. Va fi alb, pentru ca azi este ziua vinului alb. Dar si a pepenelui verde. Asa ca mai pe seara merge la fix o lubenita cu Ouzo, tot de dor grecesc cu aport oltenesc.

Pofta buna fara carne!

Update:

Nu m-am bagat sa fac ardei la cuptor, nici macar copti. Dar va poftesc la Brindusa pentru ardei umpluti cu bureti.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.