Morcovi in toate felurile la Miercurea fara carne

Azi am avut morcovi la Miercurea fara carne, de dimineata si pana seara, in mai multe feluri de mancare. Va spun si de care, dar pana atunci va fac pofta si cu alte bunatati fara carne.

Gofre de morcovi de dimineata

Pentru de dimineata am avut „gofre de morcovi”, cu ou si branza de tara, dar fara pic de faina. Am mai adaugat piper, ca sa compenseze gustul dulce al morcovilor.

Mai intai am dat morcovii pe razatoare.

morcovi rasi

Apoi am amestecat cu branza. Pentru a se omogeniza amestecul am pus si-un ou de tara.

morcovi cu branza

Apoi am tinut amestecul in dispozitivul de gofre vreo 5 minute, pana cand a inceput sa miroase frumos.

gofre

Nu-i asa ca arata frumos?

gofre de morcovi

Totusi, ca sa fie si mai spectaculoase, am simtit nevoia sa mai adaug niste dulceata de ardei iute.

mic dejun cu gofre de morcovi

Iar in farfurie le-am acompaniat cu cateva masline, branza cu mucegai si un castravete murat. Doar ca sa am toate gusturile inca de la micul dejun. As fi pus si morcovi din muraturi, dar n-am mai avut 🙂

Pentru culoare si savoare am mai pus si 2 felii de paine Wasa, una cu guacamole si alta cu icre de hering. Tot pentru culoare am presarat piper roz 🙂

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am plusat cu prune care incep sa se coaca, tocmai bune, dulci-acrisoare.

prune si ciocolata neagra

La pranz am savurat o supa crema de morcovi si tot felul de radacinoase, la temperatura camerei. Evidemment, in loc de crutoane am pus parmezan ras si piper roz.

supa crema de morcovi si radacinoase

Legume picante la tigaie

Pentru seara mi-am facut inca de la pranz legume picante la gratar, asa cum le apreciam in „tigaia picanta” de la Auchan.

tigaie picanta

Tigaia picanta era si cu piept de pui, eu am bucatarit doar cateva legume pe care mi le-am amintit:

  • ceapa,
  • ardei,
  • baby morcovi.

In loc de pui voi folosi o branza la gratar 🙂 Daca tot este picanta tigaia de legume, am zis ca merge cu un Syrah.

S-ar fi putut si un desert, o rulada de morcovi, dar o pastram pentru Craciun 🙂

Am insistat toata ziua cu morcovii pentru ca au o multime de beneficii pentru sanatate. N-o spun eu, ci Oana Cuzino.

Beneficiile morcovilor pentru sanatate

Continutul bogat in

  • betacaroten,
  • alfacaroten,
  • luteina,
  • licopen,
  • poliacetilene,
  • antocianine,

poate ajuta la

  • sanatatea ochilor,
  • mentinerea tineretii pielii,
  • cicatrizarea unor rani,
  • detoxifierea organismului,
  • sanatatea inimii,
  • sanatatea intestinala,
  • tinerea sub control a diabetului,
  • controlul greutatii corporale.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.