Crema de branza la Miercurea fara carne

Despre crema de branza v-am spus mai ales la degustari si asocieri cu vinuri albe. Era vorba despre Aperifrais, acum sunt 2 creme de branza diferite. Despre ce-i vorba veti vedea in continuare.

Mic dejun cu crema de branza

„Pentru de dimineata” am avut crema de branza cu ciuperci si hrean, tartinate pe paine cu maia si ceapa. Am pus si-o felie cu icre de hering, sa se incadreze in culoare cu cremele pufoase si cu 2 oua de prepelita facute ochiuri.

Am completat cu rosie, ciuperci pane, masline si castravecior, ca sa fie si ceva crud in toata combinatia. Nu mai zic de culori diferite si toata paleta de gusturi.

crema de branza la micul dejun

Crema de branza cu ciuperci, ceapa verde sau cu verdeata am mai savurat, acum am descoperit-o pe cea cu hrean. Foarte interesanta combinatia, iar alaturi de restul ingredientelor matinale a mers foarte bine.

crema de branza cu ciuperci si hrean

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o ciocolata neagra cu mar rosu. Dublu rosu šŸ™‚

mar dublu rosu si ciocolata neagra

M-am incalzit si cu un ceai de iasomie, sa-mi treaca de racoarea matinala.

Chiftele de morcovi la pranz

La pranz am avut chef sa bucataresc, dupa ce mi-am adus aminte de chiftelele lui Chef Lorek. Doar ca in loc de cartofi am pus morcovi, iar in loc de ceapa am preferat praz.

ingrediente pentru chiftele de morcovi

Ce-a iesit vedeti in continuare.

chiftele de morcovi

Pentru chiftele am facut o salata de rosii, sa-mi amintesc de zilele de vara. Mai tineti minte gratarul de Miercurea trecuta? Am luat mai multe rosii, dar pe gratar le-am pus doar pe cele mai moi. Pe restul le-am tinut pe pervaz la soare, pana cand au inceput sa se inmoaie. Azi au fost tocmai bune pentru salata.

salata de rosii

Ciuperci pane pentru seara si inca ceva

Masa de seara va fi pe la ora 17:00, foarte frugala. In afara de ciuperci pane cu mamaliguta nu cred ca mai mananc nimic. Nici nu beau ceva, mai las loc de inca ceva. Ma pregatesc sa degust mai pe seara noul meniu mediteranean la un restaurant craiovean. Asa ca de Sf. Dumitru šŸ™‚

Probabil ca scap si-n ceva bunatati cu fructe de mare, dar despre astea vorbim intr-un articol separat.

Pana atunci pofta mare, hai noroc si la mai mare!

Update:

La tartinabile n-am avut zacusca, dar va poftesc la Brindusa pentru zacusca cu opintici.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.