Am primit o lubenita de toamna drept cadou de Sf. Dumitru. Taica-meu a terminat activitatile la tara si la plecare a luat ultima lubenita din gradina.
Nu stiam daca e buna de mancat sau de pus la muraturi, insa din fericire este dulce si colorata ca un vin rose 🙂 Tot asa de proaspata. A avut si o forma ciudata, parca era o troaca sau cel mult un dovleac cu coada. Probabil din cauza frigului nu s-a mai dezvoltat codita, dar bine ca s-a copt lubenita.
A propos de muraturi, voua va place lubenita pusa in muraturi? Ce alte ingrediente mai neobisnuite puneti in muraturi?
Mic dejun cu oua crude si coapte
Pentru de dimineata am avut oua ochiuri de tara, branza de oaie, ceapa verde, ridichi rosii si masline de Thassos.
Daca tot am zis de Sf. Dumitru la inceputul articolului, s-a nimerit prima zi Miercurea trecuta. Am respectat cat am putut Miercurea fara carne, pana cand am ajuns cu blogoltenii la degustarea de la Olive. Joi am fost din noul al Olive, de data asta sarbatorind Sf. Dumitru cu familia. Iar Sambata am continuat Sf. Dumitru cu parintii si sora-mea la ei la casa.
Pe langa lubenita-dovleac primita de la taica-meu, am mai savurat si un tort cu oua crude. Am mai pastrat o bucatica si pentru azi la intervalul dulce 09:00 -11:00.
Ciocolata neagra din tort a mers bine cu mandarine. Pe langa tort si mandarina si-a facut loc si-un ceai fierbinte, neindulcit, dar cat sa indulceasca dimineata rece.
La pranz am bagat o ciorba de fasole, cu ceapa si cu mamaliga.
Imi place ciorba de fasole pentru ca este foarte versatila. Cand este frig afara o poti manca fierbinte. Cand este cald afara merge si rece, la temperatura camerei. Acum am mancat-o calduta, exact ca vremea de afara.
Lubenita de toamna cu ouzo mai pe seara
Pentru cina pregatesc varza calita cu mamaliga coapta.
Dupa aceea merge si o lubenita de toamna cu ouzo. Stiu ca merge, pentru ca am incercat si seara trecuta 🙂
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei