Dealu Mare in 33 de imagini si 3 crame pe traseul 1 de evadare

N-am fost la prima editie de evadare in Dealu Mare, dar am recuperat la editia #3 alaturi de blogolteni. Cum eram la prima experienta de evadare, am ales primul traseu.

Ne-am propus sa vizitam toate cramele cu care am facut degustari in stilul Branzeturi cum se cuvin, insa erau pe trasee diferite. Traseul #1 incepea cu Domeniul Aristitei, ale caror vinuri le-am savurat la o degustare la Craiova. La Dagon Clan si Davino nu mai ajunseseram, asa ca a fost o buna ocazie sa le descoperim vinurile.

Evadare in Dealu Mare la Domeniul Aristitei

Prima oprire a fost la Domeniul Aristitei. Organizatorii evadarii in Dealu Mare au pus la dispozitie autocare cu plecare din Bucuresti. Am avut si noi 3 iscoade oltenesti in autocar, dar gasca mare de blogolteni a venit cu Softransul la Ploiesti Vest.

De-acolo ne-a preluat autocarul si am ajuns in Dealu Mare impreuna cu alti iubitorii de vin care urcasera din Bucuresti.

Despre oenologul Cristian Tudor stiam ca si-a pus amprenta si la propriu si la figurat pe vinurile de la Domeniul Aristitei.

Vinuri de Dealu Mare la Domeniul Aristitei

Acum am avut ocazia sa cunoastem omul din spatele minunatelor vinuri si chiar sa aflam detalii interesante de la el.

Cristian Tudor la Domeniul Aristitei

Pe somelierul Bogdan Dumitrescu il stiam de la alte degustari si targuri de vin si a fost o placere sa ne reintalnim.

Bogdan Dumitrescu la Domeniul Aristitei

Dupa vizita in crama si explicatiile de rigoare despre tehnologia din dotare, am trecut la partea cea mai interesanta.

Tancuri de inox in Dealu Mare la Domeniul Aristitei

Vin bun alaturi de bunatati locale

Adica sa degustam vinurile in aer liber, la mesele intinse cu ospitalitate de gazde.

masa intinsa la Domeniul Aristitei

Pe langa vinuri s-au straduit sa ne rasfete cu cat mai multe bunatati locale. Doar Camembert-ul nu era produs in zona.

bunatati locale din Dealu Mare

Mi-au placut si farfuriile cu teme sugestive.

farfurii cu mesaje sugestive la Domeniul Aristitei

Painea cu ulei de masline a fost o minune.

paine si ulei

Dar si mai buna painea proaspata, cu care am plecat la pachet, dupa ce am cerut voie de la gazde.

paine proaspata de Dealu Mare

Mai degustasem vinurile de la Domeniul Aristitei, dar la ei acasa mi s-au parut si mai bune. Sotiei mele i-au placut primele vinuri albe, Sauvignon Blanc si Riesling. Mie mi-au placut vinurile rosii de la final, la care ma gandeam de cand am vazut baricurile.

barrique Domeniul Aristitei

Toti am fost placut impresionati de cea mai frumoasa sticla de vin rose. Daca nu ma credeti pe cuvant cu aceasta incoronare, va rog sa va uitati si-n imagine. Se vede coroana rasturnata in umbra.

cea mai frumoasa sticla de rose vazuta in Dealu Mare

Supriza gazdelor au fost cele cateva randuri de vita de vie neculese. Acolo am facut poze si am degustat strugurii copti. Mai multe imagini de la Domeniul Aristitei aveti aici,

prin vie la Domeniul Aristitei in Dealu Mare

Parca altfel se simte vinul cand il bei chiar in via din care a luat nastere.

Hai noroc in Dealu Mare!

Am facut si o poza de grup alaturi de blogolteni. Majoritatea dintre ei, pentru ca mai sunt cativa care lipsesc din imagine.

poza de grup cu blogoltenii

Pentru ca n-am fost in formatie completa, fotograful cramei ne-a bagat pe toti intr-un butoi virtual 🙂

blogoltenii la butoi

Ne-a placut, am mai fi stat, dar deja ajunseseram cu intarziere la prima crama si ne mai asteptau inca doua 🙂

Dagon Clan in Dealu Mare

Despre vinurile de la Dagon stiam doar ca au denumiri gen Jar, Clar, Har si Clestar. N-am avut ocazia sa le degusta la vreun eveniment sau targ de vinuri, asa ca eram foarte curios.

Dagon in Dealu Mare

Aici atmosfera si abordarea diferite fata de prima oprire. Gazdele ne-au primit intr-un open-space interesant, cu masute pe care erau cateva bunatati interesante.

open-space Dagon la Dealu Mare

Am gustat si bunatatile pe baza de branza si mezeluri locale.

mancare locala la Dagon

Dar m-a atras mai mult zacusca.

zacusca de Dealu Mare

Si mai interesanta zacusca de hribi.

zacusca de hribi de Dealu Mare

Ca sa n-o luam pe ulei cu atatea vinuri, gazdele ne-au oferit paine cu ulei si condimente.

paine, ulei si condimente

Apoi am inceput sa degustam vinurile, chiar din tancurile de inox din zona open-space.

Am coborat apoi in zona baricurilor, unde am degustat alte vinuri.

baricuri Dagon

Nu pot sa spun ca am inteles foarte bine vinurile de la Dagon. Motiv de aprofundare, hai noroc si la mai mare 🙂

Hai noroc la Dagon in Dealu Mare

Dupa baricuri am iesit la aer, in zona de relaxare. Ar merge aici de-un chef cu astfel de boxe.

boxe hipsteresti la Dagon

Dar pana atunci ne-am relaxat care pe unde a apucat.

relaxare dupa degustare

Pisicutul rasfatat avea chef de mangaiat la mai multe maini 🙂

ce faci pisi?

Adevarata supriza a fost vizita la hruba din apropiere. Nu stiu daca

  • de la vinurile baute pana atunci,
  • de la spiritul hrubei,
  • de la vaporii de alcool,

dar asa a iesit poza 🙂

spiritul hrubei?

Pentru imagini mult mai clare va las cu pozele de la Dagon.

Ne-am luat la revedere de la gazde, pentru ca mai aveam o oprire pe traseul 1.

cu autocarul prin Dealu Mare

In vizita la Davino

La Davino am ajuns chiar inainte de apusul soarelui.

La Davino in Dealu Mare

Am fost intampinati de Irinel Macici, care ne-a povestit despre tehnica din dotarea cramei.

instalatie moderna la Davino

Apoi am mers in sala baricurilor.

Irinel Macici in sala baricurilor

Parca si mai interesant se vede sigla Davino pe butoaiele de vin.

baricuri la Davino

Dupa explicatiile de incalzire, am trecut efectiv la degustare.

degustare Davino in Dealu Mare

Au fost 3 vinuri albe, 1 rose si 3 vinuri rosii. Bune vinuri, insa n-au mai intrat fara ceva de rontaiala.

Dupa inca 2 degustari si alte vinuri, ma cam rodea stomacul si n-am reusit sa gust din fiecare.  Sper sa facem o degustare pe indelete la Craiova.

Pana atunci va las cu imagini de la Davino, ultima crama pe care am vizitat-o la Evadare in Dealu Mare.

Hai noroc la fiecare!

No Responses

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.