N-am fost la prima editie de evadare in Dealu Mare, dar am recuperat la editia #3 alaturi de blogolteni. Cum eram la prima experienta de evadare, am ales primul traseu.
Ne-am propus sa vizitam toate cramele cu care am facut degustari in stilul Branzeturi cum se cuvin, insa erau pe trasee diferite. Traseul #1 incepea cu Domeniul Aristitei, ale caror vinuri le-am savurat la o degustare la Craiova. La Dagon Clan si Davino nu mai ajunseseram, asa ca a fost o buna ocazie sa le descoperim vinurile.
Evadare in Dealu Mare la Domeniul Aristitei
Prima oprire a fost la Domeniul Aristitei. Organizatorii evadarii in Dealu Mare au pus la dispozitie autocare cu plecare din Bucuresti. Am avut si noi 3 iscoade oltenesti in autocar, dar gasca mare de blogolteni a venit cu Softransul la Ploiesti Vest.
De-acolo ne-a preluat autocarul si am ajuns in Dealu Mare impreuna cu alti iubitorii de vin care urcasera din Bucuresti.
Despre oenologul Cristian Tudor stiam ca si-a pus amprenta si la propriu si la figurat pe vinurile de la Domeniul Aristitei.
Acum am avut ocazia sa cunoastem omul din spatele minunatelor vinuri si chiar sa aflam detalii interesante de la el.
Pe somelierul Bogdan Dumitrescu il stiam de la alte degustari si targuri de vin si a fost o placere sa ne reintalnim.
Dupa vizita in crama si explicatiile de rigoare despre tehnologia din dotare, am trecut la partea cea mai interesanta.
Vin bun alaturi de bunatati locale
Adica sa degustam vinurile in aer liber, la mesele intinse cu ospitalitate de gazde.
Pe langa vinuri s-au straduit sa ne rasfete cu cat mai multe bunatati locale. Doar Camembert-ul nu era produs in zona.
Mi-au placut si farfuriile cu teme sugestive.
Painea cu ulei de masline a fost o minune.
Dar si mai buna painea proaspata, cu care am plecat la pachet, dupa ce am cerut voie de la gazde.
Mai degustasem vinurile de la Domeniul Aristitei, dar la ei acasa mi s-au parut si mai bune. Sotiei mele i-au placut primele vinuri albe, Sauvignon Blanc si Riesling. Mie mi-au placut vinurile rosii de la final, la care ma gandeam de cand am vazut baricurile.
Toti am fost placut impresionati de cea mai frumoasa sticla de vin rose. Daca nu ma credeti pe cuvant cu aceasta incoronare, va rog sa va uitati si-n imagine. Se vede coroana rasturnata in umbra.
Supriza gazdelor au fost cele cateva randuri de vita de vie neculese. Acolo am facut poze si am degustat strugurii copti. Mai multe imagini de la Domeniul Aristitei aveti aici,
Parca altfel se simte vinul cand il bei chiar in via din care a luat nastere.
Am facut si o poza de grup alaturi de blogolteni. Majoritatea dintre ei, pentru ca mai sunt cativa care lipsesc din imagine.
Pentru ca n-am fost in formatie completa, fotograful cramei ne-a bagat pe toti intr-un butoi virtual 🙂
Ne-a placut, am mai fi stat, dar deja ajunseseram cu intarziere la prima crama si ne mai asteptau inca doua 🙂
Dagon Clan in Dealu Mare
Despre vinurile de la Dagon stiam doar ca au denumiri gen Jar, Clar, Har si Clestar. N-am avut ocazia sa le degusta la vreun eveniment sau targ de vinuri, asa ca eram foarte curios.
Aici atmosfera si abordarea diferite fata de prima oprire. Gazdele ne-au primit intr-un open-space interesant, cu masute pe care erau cateva bunatati interesante.
Am gustat si bunatatile pe baza de branza si mezeluri locale.
Dar m-a atras mai mult zacusca.
Si mai interesanta zacusca de hribi.
Ca sa n-o luam pe ulei cu atatea vinuri, gazdele ne-au oferit paine cu ulei si condimente.
Apoi am inceput sa degustam vinurile, chiar din tancurile de inox din zona open-space.
Am coborat apoi in zona baricurilor, unde am degustat alte vinuri.
Nu pot sa spun ca am inteles foarte bine vinurile de la Dagon. Motiv de aprofundare, hai noroc si la mai mare 🙂
Dupa baricuri am iesit la aer, in zona de relaxare. Ar merge aici de-un chef cu astfel de boxe.
Dar pana atunci ne-am relaxat care pe unde a apucat.
Pisicutul rasfatat avea chef de mangaiat la mai multe maini 🙂
Adevarata supriza a fost vizita la hruba din apropiere. Nu stiu daca
- de la vinurile baute pana atunci,
- de la spiritul hrubei,
- de la vaporii de alcool,
dar asa a iesit poza 🙂
Pentru imagini mult mai clare va las cu pozele de la Dagon.
Ne-am luat la revedere de la gazde, pentru ca mai aveam o oprire pe traseul 1.
In vizita la Davino
La Davino am ajuns chiar inainte de apusul soarelui.
Am fost intampinati de Irinel Macici, care ne-a povestit despre tehnica din dotarea cramei.
Apoi am mers in sala baricurilor.
Parca si mai interesant se vede sigla Davino pe butoaiele de vin.
Dupa explicatiile de incalzire, am trecut efectiv la degustare.
Au fost 3 vinuri albe, 1 rose si 3 vinuri rosii. Bune vinuri, insa n-au mai intrat fara ceva de rontaiala.
Dupa inca 2 degustari si alte vinuri, ma cam rodea stomacul si n-am reusit sa gust din fiecare. Sper sa facem o degustare pe indelete la Craiova.
Pana atunci va las cu imagini de la Davino, ultima crama pe care am vizitat-o la Evadare in Dealu Mare.
Hai noroc la fiecare!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
No Responses