Evadare in Dealu Mare cu prietenii din dotare

A fost Evadare in Dealu Mare exact in perioada in care am sarbatorit noi Craiova Blog Meet 100. Am primit invitatia, insa evadarea era prevazuta chiar in perioada in care vizitam noi crame #prinDJ. N-am lasat invitatia neonorata, doar ca am trimis la Dealu Mare 2 superbloggeri bucuresteni care aveau alte motive de sarbatorit 🙂

Evadare in Dealu Mare #pesteasteptari

Nu este prima isprava de acest fel pe care o fac cei de la Asociatia Profesionala Vitivinicola Dealu Mare. Doar ca acum a fost cea mai mare desfasurare de forte:

  • aproximativ 500 de participanti,
  • peste 60 de vinuri degustate,
  • 12 crame,
  • 4 trasee.

Acestea fiind cifrele, recunosc ca mi-ar fi fost greu sa aleg pe ce traseu sa o apuc 🙂 Asa ca am pasat responsabilitatea celor 2 prieteni din Bucuresti. Iata care erau propunerile de trasee:

  • New Entry (Traseu 1) – Gramofon Wine, Dagon, Domeniul Aristitei,
  • Clasic (Traseu 2) – SERVE, Viile Metamorfosis, DAVINO,
  • Classic with a Modern Twist (Traseu 3) – Budureasca, APOGEUM, Licorna Winehouse,
  • Treasures of the East (Traseu 4) – The Iconic Estate, Aurelia Visinescu Wines, Lacerta Winery.

Doar la Apogeum mai fusesem in vizita cu ocazia lansarii Valahorum.

De pe traseul 3 mai stiam bine vinurile de la Budureasca, pe care le-am degustat cum se cuvine si cu branza. Dar si separat 🙂

Stefan Timofti Budureasca

Din traseul 4 degustasem separat vinurile de la Aurelia Visinescu si cam atat 🙂

Aurelia Visinescu

De la restul cramelor am mai baut vinuri, insa nu le-am degustat pe indelete cum facem in cadrul evenimentelor organizate.

Traseul 1 mi se parea chiar New Entry, nestiind foarte mult despre vinurile celor 3 crame. Noroc ca in curand vom organiza o degustare Branzeturi cum se cuVin cu Domeniul Aristitei 🙂

Si traseul 2 imi facea cu ochiul, asa ca ar fi fost greu sa aleg.

Prietenii mei din Bucuresti au ales traseul 3, adica exact traseul cu singura crama vizitata de mine. Am vazut „amforele”, insa 2018 cand am vizitat noi Apogeum nu era deschis beciul 🙂

Beci Apogeum

Uite ca s-au bucurat ei de toate obiectivele si abia astept sa le citesc impresiile pe bloguri.

Dar isprava nu se opreste aici 🙂 Toti participantii au primit harta regiunii viticole Dealu Mare, atat in format electronic cat si fizic. In afara de trasele vinicole, harta este un document care se cere completat si o invitatie catre explorare.

Astfel, cei care vor strange pe harta semnaturile tuturor cramelor vor primi titlul de Ambasador Onorific al Regiunii Viticole Dealu Mare.

Pai da, se pregateste o noua evadare in Dealu Mare de Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinurilor din Romania (2-3 Octombrie).

Remediu de consolare

Pana atunci, sa va spun ca nici eu n-am stat cu mainile goale. Am primit din partea organizatorilor un remediu de consolare pentru neparticipare 🙂

Evadare in Dealu Mare

Daca tot nu am degustat vinurile in marea evadare in Dealu Mare, sa le degust in deplasare 🙂 Adica acasa la mine.

Din cele 3 sticle de vin din Dealu Mare, am desfacut deocamdata bijuteria cu rose de la SERVE. Cuvee Sissi este genul de vin cu care nu poti sa dai gres. Daca-l faci cadou, sticla este deja apreciata inainte de a fi deschisa, atat este de eleganta.

Daca deschizi vinul, cum am facut eu, esti si mai castigat. Am asociat rose-ul cu fructe de mare si a iesit o mare sarbatoare pentru papilele din dotare. Am apreciat prospetimea, notele de fructe de padure si persistenta aromatica indelungata.

Acum astept ocazia gastronomica pentru a degusta ZENOVIUS – Cabernet Sauvignon si Shiraz din 2017.

Nu in ultimul rand Feteasca Neagra de la Valahorum, Dealu Mare fiind un ambasador declarat al acestui soi romanesc. Insa cum Feteasca Neagra este un vin foarte versatil, ii gasesc repede perechea.

Pana atunci insa m-am abonat la newsletter, ca sa fiu pe faza la urmatoarea evadare in Dealu Mare, isprava prin care imi voi completa experienta cu vinuri din zona.

Hai noroc si la mai mare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.