East meets West la Filarmonica Oltenia Craiova

East meets West este tema concertului condus de dirijorul bulgar Svilen Simeonov. L-am aplaudat  pe maestru anul trecut intr-un proiect muzical transfrontalier Craiova – Vidin.

Atunci Filarmonica Oltenia si Sinfonietta Vidin i-au incantat cu concerte comune pe iubitorii muzicii din Romania si Bulgaria.

Acum programul pregatit impreuna cu Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia contine povesti muzicale din Est si din West aduse la Craiova.

  • Camille Saint-Saens: „Bacchanale” din opera „Samson si Dalila”,
  • Johannes Brahms: Simfonia nr. 1 in Do minor, op. 68 din ciclul „Johannes Brahms – Integrala simfoniilor si lucrărilor concertante”.

East meets West

East meets West la Craiova

Lumea antica orientala evocata in Samson si Dalila de Saint-Saens se va alatura romantismului muzical occidental al compozitorului Johannes Brahms.

Am mai aplaudat Bacchanalele lui Saint-Saens in Concertul de Anul Nou din 2022. Insa atunci au fost atatea piese frumoase incat era mai greu sa te concentrezi pe una anume.

Acum Bacchanalele sunt incalzirea perfecta pentru Simfonia #1 in Do minor a lui Johannes Brahms.

Simfonia lui Brahms a fost finalizata in 1876, iar Camille Sains-Saens a terminat opera Samson si Dalila in 1877. Desi apropiate ca ani de creatie, stilurile si povestile muzicale sunt diferite si se completeaza reciproc.

Nu vreau sa va dau mai multe detalii, cel mai bine ar fi sa descoperiti diferentele Vineri in Sala Filarmonicii, de la ora 19:00.

Accesul la concertul de Vineri, 20 Ianuarie

Pretul biletelor este 50 lei pentru publicul general si 15 lei pentru elevi, studenti si seniori.

Biletele se pot procura de la Agentia Filarmonicii Oltenia, Calea Unirii, nr. 16 in intervalul 10:00 – 18:00.

Biletele se pot rezerva si telefonic la 0251.414.698 sau se pot cumpara online de pe Entertix.ro.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.