Omul Paianjen: departe de casa, in premiera la Inspire Cinema

Dupa Shazam, am fost ieri la premiera unui nou film cu super-eroi. Omul Paianjen: departe de casa (Spider-Man: Far from home).

Omul Paianjen, departe de casa

De fapt n-am fost departe de casa, am dat o fuga la Inspire VIP Cinema la Electroputere Mall.

A propos de departe, cica sa ai grija ce-ti doresti cand faci poze 🙂 Mai ales daca esti departe de casa, cum eram eu la Gala SuperBlog de la Poiana Brasov.

Omul Paianjen, departe de casa cu colegii de clasa (blogosferica)

Dupa o saptamana caniculara, 2 ore petrecute la Inspire VIP Cinema au fost cum nu se poate de relaxante. Mai ales ca am fost vazut filmul tot in gasca blogosferica, din seria „cu clasa la film”.

Blogoltenii la Spider-Man

Inutil sa va mai spun ca este un film 3D, cu multe efecte speciale dar si foarte ancorat in realitate. Sunt multe referiri la actualitatea zilelor noastre: fake news, popularitate, cuvinte cheie, citate inspirationale, adevarul din stirile TV etc.

Daca inainte Omul Paianjen era un erou de cartier, acum actiunea devine globala, la fel ca amenintarile care ameninta planeta. Elementele distrugatoare (apa, focul) sunt materializari ale amenintarilor climatice, nu la fel de evidente pentru toata lumea. Nici realitatea virtuala nu este neglijata, filmul fiind presarat cu ochelari speciali, drone si tehnologie de ultima ora.

Actiunea este tratata cu mult umor, filmul fiind pana la urma o poveste de dragoste petrecuta in cele mai frumoase destinatii turistice europene. Imagini spectaculoase din Venetia, Praga, Londra sau Berlin, sunt combinate cu efecte speciale si creaturi ingrozitoare.

Printre aceste ingrediente tehnice, poti afla ca popularitatea este obositoare. Sau ca „furnicatura” este noua super-putere.

Din categoria citatelor inspirationale, am retinut „sa nu-ti ceri niciodată scuze ca esti cel mai inteligent din încăpere”.

La acestea mai adaugati BOH, POP (Prietenii Omului Paianjen) si E.D.I.T.H. (Even Dead I’m The Hero). Nu vi le spun chiar pe toate, va las pe voi sa descoperiti BOH 🙂

Filmul este captivant, tineresc si te tine in priza timp de 134 de minute, facandu-te sa „stay sticky”, daca stii la ce ma refer 🙂 Omul Paianjen este un adolescent care trebuie sa tina seama de provocari globale, in timp ce el este in vacanta.

Concluzii

Daca nu i-ati recunoscut din trailer, acestia sunt eroii filmului.

  • Tom Holland – Peter Parker / Spider-Man,
  • Samuel L. Jackson – Nick Fury,
  • Zendaya – Michelle „MJ”,
  • Cobie Smulders – Maria Hill,
  • Jon Favreau – Harold „Happy” Hogan,
  • J. B. Smoove – Julius Dell,
  • Jacob Batalon – Ned Leeds, cel mai bun prieten la Omului Paianjen,
  • Martin Starr – Roger Harrington,
  • Marisa Tomei – May Parker, matusa lui Spider-Man,
  • Jake Gyllenhaal as Quentin Beck/Mysterio.

Aveti programul de la Inspire Cinema Craiova in link-ul de mai sus, nu-mi mai ramane decat sa va urez:

Vizionare placuta!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.