Azi avem sushi cu avocado si orez, dupa ce-am experimentat mai demult cateva variante de sushi oltenesc. Varianta de azi este apropiata de cea originala, dar cu tenta exotica de avocado š
Sushi cu avocado la micul dejun
Pentru de dimineata am avut sushi cu avocado si orez. Sushi Nori (chestia aia neagra din alge) am folosit si data trecuta.
Pe langa orez si avocado, am folosit si alte ingrediente specifice meselor japoneze: wasabi si sos de soia. Am completat cu icre de hering pe paine prajita cu maia si ceapa, apoi ardei umpluti cu branza.
Nu-mi placea wasabi cunoscut si ca hrean japonez de culoare verzuie. Asta pana cand am mancat intr-un restaurant japonez in Toronto. Acolo mi-am luat sashimi, care avea si wasabi si sos de soia. Si ce sa vezi, wasabi in soia este mult mai versatil, isi pierde din iutime si castiga in arome. Iar alaturi de orez merge de minune.
Asa era prezentata minunatia in restaurantul japonez Nami:
NAMI original, wasabi-soy marinated salmon sashimi on a deep fried sushi rice with spicy sauce and minced white onions, topped with Tobiko flying fish roe…
In meniul lor era si sushi cu somon, orez si avocado. Dar cum suntem la Miercurea fara carne, azi am savurat doar sushi cu avocado si orez.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o portocala rosie cu ciocolata neagra.
Supa de galuste la pranz si cascaval pane seara
La pranz am savurat o supa de galuste, facuta dupa reteta Ginei Bradea.
Iar seara ma pregatesc pentru o portie de cascaval pane, pe pat de mamaliga coapta.
Cascavalul este insotit de un sos dulce-iute-acrisor, caruia i-am mai pus si cateva condimente. Nu de alta, dar sa se potriveasca cu notele de condimente dintr-un vin bun cu Shiraz si Cabernet Sauvignon.
Am completat cu sfecla rosie cu lamaie si hrean.
Hai noroc si pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar bunatati aici la tine,eu am cam somat,inca sufar asa ca sa imi revin si voi incepe si eu sa scriu.
Daniel Botea
Pana atunci iti fac eu pofta in fiecare Miercuri. Spor revenitor!