Am mancat prima data masline pane la restaurantul mediteranean Olive din Craiova.
Acum doar ce-am revenit din Grecia, unde m-am rasfatat cu tot felul de masline. Am avut si o sticla de Olive in livada de maslini in Grecia, acum am vrut doar sa prelungesc vacanta.
Masline pane dis de dimineata
Am facut cateva masline pane aseara, dupa ingredientele de la meniul Olive regasit in albumul foto:
- masline verzi fara samburi,
- ou,
- pesmet panko,
- ulei.
Doar ca nu s-a prins prea bine pesmetul de masline. Cautand pe net, am vazut ca exista o varianta mai „lipicioasa”, daca inainte le dai prin faina.
Asa ca azi de dimineata am facut din nou masline pane in urmatorii pasi:
- tavalire prin faina,
- baie in ou batut,
- tavalire prin pesmet,
- prajire in ulei incins.
Am folosit in ambele cazuri ulei de masline din Thassos.
Uite si diferenta intre maslinele cu si fara faina.
Nu prea bucataresc eu prajeli. Dar daca am facut exceptie in Thassos cu peste prajit cu malai si ceapa, am zis sa pastrez linia.
Ca sa nu fie doar prajeala in meniu am mai adaugat masline de Thassos, branza greceasca de capra si icre de hering.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat prune romanesti si grecesti cu ciocolata neagra.
Am insistat in imagine cu prunele ciudate din Grecia. Zic ciudate pentru ca sunt la granita dintre prune, corcoduse rosii si piersici.
Am si decojit o pruna greceasca, ca sa se vada mai bine miezul.
Si la samburi sunt ciudate, samburii cei mici, asemanatori mai degraba corcoduselor, sunt de la prunele greceasti. Samburele cel mare si lunguiet este de pruna romaneasca.
Varza calita la pranz
La pranz am revenit la meniu romanesc, varza calita cu mamaliguta. Am pus si ardei iute.
Seara ma pregatesc pentru o supa crema de legume. Mai pun si branza rasa sau pe gratar, ca sa mearga cu un vin alb si rece.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei