Tomata isi face intrarea adevarata la Miercurea fara carne. Nu de alta, dar am fost ieri la tara si nu m-am intors cu mana goala. Au inceput sa se faca rosiile, atat cele din solar cat si cele din gradina. Asa ca azi le vedeti in meniu.
Rosii matinele
Pentru de dimineata am avut rosii adevarate si castraveti de la tara, cu branza de tara si icre de hering din alta tara 🙂 Peste icre am pus dulcegarie de ardei iute, iar peste rosii si castraveti am presarat sare si-am picurat ulei de masline.
Va spuneam ca mi s-a facut dor de Grecia, asa ca-n intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat portocala cu ciocolata neagra. Ar fi fost in tema sa am portocala rosie, dar n-am mai gasit.
Insalata di tomata la pranz si supa crema pe seara
La pranz imi fac o salata adevarata pe baza de tomata. Si ceapa s-a facut la tara, asa ca si ceapa tot adevarata este in salata 🙂
Din dor de Grecia am mai adaugat masline de Thassos si ulei de masline. Am desavarsit cu patrunjel, sare de mare si piper roz.
Pentru seara ce s-ar potrivi mai bine in meniu decat o supa crema de tomate, mancata rece? Mai ales desavarsita cu crutoane si patrunjel.
Insist cu tomatele din 2 motive. Primul ar fi ca este sezonul lor, iar cele mai bune legume sau fructe sunt cele locale, in sezonul lor de coacere. Al doilea motiv tine de multele beneficii pentru sanatate:
- sunt bogate in antioxidanti, vitamine si minerale (vitamina C, vitamina A, vitaminele B6, B3 și B1, vitamina E, biotina, Beta-carotenul, luteina, licopen, potasiu, magneziu, fier si zinc),
- mentin oasele sanatoase,
- scad riscul de cancer,
- reduc riscul bolilor de inima,
- impiedica aparitia tulburarilor neurodegenerative,
- reduc riscul de diabet,
- imbunatatesc sanatatea pielii,
- benefice pentru proaspetele mamici.
Tot de dor de Grecia, mai pe seara savurez o lubenita rece, picurata cu Ouzo 🙂
Pofta buna!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei