Azi avem legume la cuptor si la putere la Miercurea fara carne. Incep cu legume dis de dimineata, avem continuare la pranz si incheiere legumicola de seara š
Legume dis de dimineata
Pentru de dimineata am facut un fel de tapas pe felii de castravete. Adica am decojit castravetele, l-am taiat rondele si l-am decorat cu:
- fasole batuta,
- pasta de masline,
- Pesto Rosso,
- Pesto alla Genovese.
Intr-un anumit fel am reluat micul dejun de data trecuta si l-am facut pe baza de castravete.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat macarons pregatiti de doamna mea, ciocolata neagra si portocala.
A mers si-un ceai cald.
Legume la cuptor pentru pranz
Cand am fost de Revelion in Germania prietenii nostri ne-au rasfatat cu legume la cuptor, iar eu i-am invatat cu salata de sfecla si morcovi.
Acum am poftit la legume de-astea, asa ca Monica le-a taiat in forma de cubulete si le-a pus la cuptor:
- sfecla,
- morcovi,
- cartofi dulci,
- ceapa rosie,
- radacinoase.
Nu le-am lasat singure, ci am pregatit alt soi de tapas, adica oua de prepelita pe mamaliga perpelita š
Nu putea sa lipseasca branza din program, asa ca am savurat si-un Brie cu ceapa verde din gradina.
Dupa cum vedeti la recomandari unele legume (morcovi, cartofi dulci) au mai multi nutrienti cand sunt gatite. Iar altele sunt mai sanatoase crude (ceapa verde, castraveti).
Asta este motivul pentru care am avut legume atat verzi cat si gatite in meniul de azi.
Mai este un detaliu important, cu cat sunt colorate mai diferit legumele, cu atat mai multe vitamine si minerale se aduna.
Seara ma adun si eu acasa pentru o masa delicioasa cu:
- rosii cu branza,
- legume la cuptor,
- icre de hering pe rondele de castraveti.
Nu de alta, dar sa mearga si-un vin bun.Ā Mai completez cu ce mai gasesc prin frigider si cu urarea urmatoare:
Pofta buna fara carne!
Udate:
Va invit si la Brindusa pentru o prajitura desteapta.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
AratÄ tare bine meniul tau, sÄ ai poftÄ
Daniel Botea
Multumesc frumos si spor si tie!
TrustLink
Acest blog despre legume la cuptor si la putere la Miercurea fara carne mi-a adus aminte de toate beneficiile pe care le ofera consumul de legume proaspete si sanatoase. Am fost impresionat de varietatea si creativitatea preparatelor de legume propuse, de la tapas-ul de dimineata pana la legumele la cuptor pentru pranz si incheierea cu o masa delicioasa de seara. Cu siguranta, acestea sunt alegeri inteligente si gustoase pentru un stil de viata sanatos si fara carne. Multumesc pentru inspiratie si invitatie la aceasta masa colorata si plina de nutrienti esentiali.
Daniel Botea
Ma bucur ca a fost pe placul tau, m-as bucura si mai mult daca vei folosi sfatul in alimentatia curenta