Vestitorii primaverii la Miercurea fara carne

Vestitorii primaverii sunt prezenti la Miercurea fara carne inca din Februarie. As fi putut sa le spun chiar „vestitorii primaviernii”.

vestitorii primaverii la Miercurea fara carne

Nu va panicati, n-am inceput sa mananc ghiocei sau frunze de zambile. S-au facut insa ceapa si usturoiul verde in gradina 🙂 Adica verde la primavara chiar din Februarie.

Vestitorii primaverii inca de dimineata

Pentru de dimineata am avut niste tartinabile mai deosebite 🙂

Mai intai guacamole cu ceapa si usturoi verde, in care am pus si ceva rosii. Au mers de minune pe paine cu maia si iar ceapa, dar nu verde.

Din conopida fiarta am facut o pasta pe care am pus-o pe paine. Am completat-o cu Pesto Rosso si Pesto alla Genovese.

Fasolea batuta merge mai bine tartinata pe mamaliga coapta, ceea ce am si facut.

Pentru culoare si savoare am mai pus pe mamaliga coapta si niste fasii de ardei copti.

Dovleacul nu mergea cu mamaliga, asa ca l-am intins pe paine, sa fie ca niste tapas autohtone.

tartinabile speciale

Cum n-am avut resveratrol de dimineata, am completat in intervalul dulce 09:00 – 11:00. Adica am savurat afine cu ciocolata neagra, Heidi Dark Extreme 85% si cu clatite cu umplutura de cozonac. A mers si-un ceai fierbinte, pana se mai incalzeste.

intervalul dulce

Clompi cu oua de prepelita, usturoi si ceapa verde

Daca tot au iesit vestitorii primaverii in gradina inca din Februarie, i-am pus la treaba si la Clompi.

Pe langa ceapa si usturoi verde am mai adaugat branza, rosii uscate si avocado.

vestitorii primaverii in Clompi

Ar fi mers si-un pahar cu vin la asa minunatie, dar il las mai pe seara, cand nu prea mananc oua 🙂

Clompi cu vestitorii primaverii

In schimb am asortat clatita-omleta-pizza cu o salata de ardei copti.

salata de ardei copti

Mai tarziu bag si o ciorba de fasole, cu mamaliga coapta si usturoi verde, din nou 🙂

Daca va intrebati de ce atatea ceapa si usturoi verde, am 2 motive. Azi sunt singur la job, deci nu deranjez pe nimeni.

Al doilea motiv tine de beneficiile pentru sanatate. Usturoiul si ceapa verde contin:

  • vitamina A, vitamina B6, Vitamina B9, vitamina C, vitamina K,
  • mangan, fier, potasiu, calciu, crom,
  • alicina, clorofila si quercitina (antioxidant).

De la aceasta compozitie vin si beneficiile aduse de consumul de ceapa si usturoi verde:

  • sustin sistemul imunitar,
  • protejeaza sanatatea inimii,
  • alicina poate sa scada nivelul de colesterol rau LDL si sa creasca nivelul de colesterol bun HDL,
  • au proprietati antibacteriene,
  • stimuleaza circulatia sangelui,
  • ajuta digestia,
  • ajuta la slabit.

Pofta buna fara carne!

Update:

La mine sunt mai putine dulciuri in meniu, dar va poftesc la Brandusa pentru o baclava cu nuca.

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
    • Daniel Botea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.