Azi este despre Revino Gastronomic 2024, ca doar ce-am revenit dupa prima zi de salon gastronomic la Novotel Bucuresti. Nu este prima data, dimpotriva, n-am ratat nicio editie Revino Gourmet. Ceea ce va doresc si voua. Iar daca n-ati fost ieri la salon, mai aveti timp astazi pana la ora 20:00.
Revino Gastronomic 2024
M-am trezit cu noaptea-n cap ca sa ajung din Craiova la deschiderea salonului Revino Gastronomic la Bucuresti. Ce-i drept, dupa trezirea la ora 5 am comensat cu varf si indesat.
Adica am savurat vinuri si bunatati gourmet timp de cateva ore. M-am mai intalnit cu cativa prieteni, nici nu stiu cum a trecut timpul pana la ora 18:00.
Pai da, ca la 18:00 am zis pa si-am plecat sa prind trenul oltenesc inapoi spre Craiova. Dar hai sa le luam pe rand.
Am ajuns la Novotel inainte de ora 12:00, ca sa nu fie foarte aglomerat cat timp fac poze sau video.
Dupa inregistrare la receptie si cateva salutari cu Alina Iancu si Camelia Dontu, am asteptat sfertul academic inainte de deschidere. Adica fix la 12 fara 15 minute am pornit filmarea 🙂
Si ce sa vezi, am inceput sa ma intalnesc cu prietenii de la cramele cu care am facut degustari 🙂 Dupa un prim tur video, mi-am luat paharul si-am trecut la treaba. Pai da, sa nu uitam pentru ce-am venit la Bucuresti 🙂
Cum standul DFR era primul pe lista expozantilor, l-am salutat pe Mihai Frincu.
Nu doar am vorbit, ci am si trecut mai tarziu la fapte, pentru ca nu-l stiam inca pe acest Chardonnay superb.
Apoi am ajuns la Dradara, unde Daniel Popescu mi-a prezentat noutatile, ca preferatele mele deja le stia 🙂
Tocmai ce salutam cramele din Dragasani, cand am vazut ceva noutati din zona 🙂 Pai da, am venit tocmai la Bucuresti ca sa degust un Venetic 🙂
La standul Catleya, Cecille discuta cu Chef Sosin.
La a doua trecere am degustat ceva perfect si simplu, olteneste.
Apoi am trecut si la sosuri 🙂 Are Chef Sosin cateva sosuri bestiale, care merg cu paine si cu vinurile din dotare.
Wineloveri la Novotel
La standul Domeniile Cotnari era Rasto, cu vinurile Winelover Romania.
Pai da, in efortul de promovare a soiurilor romanesti, pe langa carti si alte actiuni, sunt si cele de „adoptare”. Un butuc din soiurile romanesti este adoptat de Winelover Romania, apoi cateva sticle de vin din acel soi sunt imbuteliate cu sigla Winelover. Am si facut o poza de grup Winelover Romania, alaturi de soiul romanesc adoptat la Domeniile Cotnari. Hai (sa fie cu) noroc!
Este vorba despre un savuros spumant din Francusa, cu care am deschis balul degustarilor. Poza este facuta mai tarziu, cand trecusem deja la rose-uri, dar cu Francusa am inceput turul degustarilor.
N-am degustat doar spumante romanesti. Stiam deja ca Isabelle are pregatite la standul Limone ceva bunatati. Mi-a placut mult acest spumant obtinut din Chardonnay. L-am baut si pe fratele lui mai tanar, daca va uitati prin imaginile de la Revino.
In imagini gasiti mai multe vinuri, am detaliat doar despre cramele unde am stat mai mult de vorba.
La standul Gramma, ce sa vezi. Eu oltean din Craiova m-am intalnit cu Marian Olteanu, proprietarul cramei. Ne-am cunoscut la aniversarea Winelover #6 din Iasi.
Atunci, la prima descalecare in Iasi, am degustat vinurile Gramma intr-un atelier exclusivist de moda.
Acum, dupa ce-am savurat un Aligote, mi-a atras atentia o eticheta pe care n-o stiam. Am aflat si de unde vine imaginea.
A propos de revederi, m-am reintalnit cu Anastasia. Este din Kiev, acum traieste in Bucuresti si vorbeste destul de bine romaneste. Ne-am intalnit in Cracovia si drept dovada ca vinul este cultura, am ciocnit un pahar de vin dupa concert.
Acum am invitat-o sa descopere si vinurile romanesti la Salonul Gastronomic din Bucuresti. Chiar daca a ajuns mai tarziu la eveniment, cred ca Anastasia incepe sa desluseasca si limba vinurilor 🙂
Tot la reintalniri am bifat o poza cu Catalin Balota, dupa ce ne-am imortalizat in alergare si-n degustare la Corcova Fest.
Bunatati la Revino Gourmet
Dar destul cu vinurile, pentru ca n-au fost singurele bunatati.
La standul Revino Gourmet era Roxana Poede, colega de la cursul de degustator autorizat de branzeturi. Din acea grupa m-am reintalnit acum cu Alina Iancu, Camelia Dontu si Dana Pop. N-am mai apucat sa facem poze, insa Roxana era fixata la stand si mi-a fost mai usor s-o imortalizez.
Am si degustat cateva branzeturi bune de la ea.
Branzeturi erau si-n interiorul salii de vinuri, insa cele mai multe te asteptau la intrare.
Mi-au placut si branzeturile colorate cu carbune alimentar.
Insa m-am rasfatat si cu cele „raschetate” ca in imagine.
Dar sa nu credeti ca doar branzeturi am degustat.
La Alioli era jamon. Au fost si stridii, dar le-am ratat 🙁
Insa n-am ratat sa degust ulei de masline cu paine. Yam-yam, dupa atata vin, a mers uleiul ca uns 🙂
Inainte de a trece la vinurile rosii, am savurat un lamb chops medium rare, cu cartofi la cuptor. Ca sa mearga vinurile rosii mai bine.
Pai da, ca inca nu degustasem Aroganta rosie de la DFR 🙂
In concluzie, la Revino Gastronomic 2024 a fost bine. Daca nu ma credeti pe mine, va rog sa verificati azi la Novotel, mai aveti timp pana la ora 20:00.
Spor degustator!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei