Iarba grasa sau Grasita am sacurat azi la Miercurea fara carne. Stiam buruiana din copilarie, cand o tocam pentru rate la tara sau cand il rasfatam pe porcul gospodariei cu astfel de delicatese. Acum am redescoperit reteta la Gina Bradea si buruiana in flora spontana. Pana la Miercurea fara carne a fost doar un pas, insa este deja a doua experienta in aceasta vara.
Ceea ce vedeti in imagine este Grasitas (Iarba Grasa) si pisica familiei, curiasa sa miroase minunatia.
Iarba grasa de dimineata pana seara
Data trecuta am facut din Grasita doar ciorba si salata. Acum am pus iarba grasa si-n omleta Clompi, ca sa fie cu Grasita de dimineata pana seara. Iata care a fost meniul zilei.
Pentru de dimineata am pregatit #decuseara o omleta Clompi cu urmatoarele ingrediente:
- oua de tara,
- ceapa verde,
- frunze de Grasita,
- branza de tara,
- marar,
- cascaval,
- ketchup cu piper.
Mai intai am pus compozitia in tigaia de clatite.
Pai nu degeaba ii zic eu CLOMPI, pentru ca o intorc ca pe o CLatita, desi este o OMleta care arata ca o PIzza 🙂
Dupa ce-am intors-o, am pus cascaval care s-a topit de pofta, apoi am picurat chetchup cu piper.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat afine cu ciocolata neagra.
La pranz am bagat o ciorba de iarba grasa, rece, luata direct din frigider.
A fost perfecta dupa o zi calduroasa, in care am bifasem deja peste 11 000 de pasi. Pana seara s-au strans peste 13 800 de pasi, asa ca m-am mai racorit inca o data. De data asta cu lubenita rece din frigider, „picurata” cu Ouzo.
Am mai avut eu ciorba de verdeturi la Miercurea fara carne, dar nu va las sa ma credeti pe cuvant, pana cand nu va spun ce beneficii sanatoase are iarba grasa (grasita):
- prevenirea stresului oxidativ,
- reducerea nivelului de colesterol,
- cresterea imunitatii,
- imbunatatirea digestiei,
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei