La vie en rosé la Planter’s, cu Delaco si Mennini

Dupa mini-degustarile de la Oltenia Wine Fair, am cunoscut inca o crama din Oltenia, Mennini. Urmarea fireasca a fost o degustare in stilul Branzeturi cum se cuVin. La vie en rosé, dupa cum veti vedea.

La vie en rosé

Premiere Mennini la Branzeturi cum se cuVin

Chiar daca eram obisnuiti cu vinurile din dealurile Dragasanilor, Ancuta Capatina, reprezentant regional Mennini ne-a surprins placut cu cateva premiere.

Ancuta Capatina - Crama Mennini

Am avut in premiera un frizzante Stelle din Mare la degustare. Iar pentru ca totul sa fie perfect, a fost un Frizzante Rose, obtinut din struguri Pinot Noir.

La vie en rosé cu Stelle di Mare

Stelle di Mare este un vin demisec, proaspat si prietenos, tocmai bun pentru a incepe ziua. Cu Stelle di Mare am inceput o noua degustare alaturi de prietenii de la Asociatia Bloggerilor Olteni.

Stelle di Mare - frizzante rosé

Si ca sa vedem viata in rosé, degustarea s-a desfasurat pe Terasa Planter’s, in cadrul natural al Parcului Romanescu. Aerul curat a scos si mai bine in evidenta aroma vinurilor si a branzeturilor care le-au acompaniat.

Terasa Planter's

Alaturi de Frizzante Rosé am degustat Camembert si ma gandeam ca aceasta va fi combinatia preferata a serii. Ce poti sa-ti doresti mai mult decat un vin proaspat, o branza cremoasa si o atmosfera prietenoasa intr-un cadru superb? Stati pe-aproape ca se poate 🙂

Daca Ancuta ne-a povestit vinul si a raspuns curiozitatilor noastre, povestea branzeturilor si criteriile de asociere au fost dezvaluite de Alin Sintimbrean, de la DictionarCulinar.ro.

Alin Sintimbrean - Dictionar Culinar

De exemplu, la aceasta combinatie Alin a simtit nevoia sa adauge mere si crackers. Se „pare” ca le-a combinat foarte bine, deoarece a fost asocierea cea mai votata a serii.

Tudor de la Domeniile Mennini

Dupa ce ne-am delectat simturile cu frizzante, am facut cunostinta si cu gama Tudor.

Tudor - Crama Mennini

Tudor Vladimirescu este simbolul acestor vinuri, asa cum in istorie a fost simbolul locurilor in care se gaseste si crama Mennini. Iar vinurile inchinate in cinstea lui Tudor Vladimirescu sunt sortimente rafinate, din gama Premium HoReCa sau vinuri deosebite pentru retail.

Am inceput cu un cupaj Sauvignon Blanc + Tamaioasa Romaneasca, imbratisat de branza Emmentaler de la Delaco si de struguri albi.

Tot din gama retail a fost si Tudor Rosé, obtinut din Pinot Noir. Gustul mi s-a parut deosebit de bun si atunci mi-am dat seama ca este inca o premiera.

De-a lungul timpului, la Branzeturi cum se cuVin am degustat multe rosé-uri, majoritatea obtinute din Cabernet Sauvignon sau din combinatii Cabernet Sauvignon cu Merlot, Syrah, Feteasca Neagra sau Pinor Noir.

Acum am degustat in premiera un vin rosé obtinut doar din struguri Pinot Noir. Vinul a fost acompaniat de branza Brie au bleu, cu mucegai nobil alb si albastru, alaturi de struguri roz 🙂 Pai da, ca sa simtim viata in roz si-n forma lichida si solida.

A fost la vie en rosé de doua ori si tocmai cand ma gandeam pe care dintre rosé-uri sa le votez, a venit lovitura serii.

Tudor Cabernet Sauvignon & Negru de Dragasani de la Domeniile Mennini

Din gama HoReCa Premium, am degustat in premiera un cupaj Cabernet Sauvignon + Negru de Dragasani. Pai n-ar fi fost pacat sa nu-si puna amprenta terroir-ul de Dragasani cu un soi autohton? Am fost „lovit” de arome de cirese negre si fructe de padure de la maturarea in baric si de gustul sec si placut. A fost dragoste la prima degustare si n-am fost singurul indragostit de acest vin.

Hai noroc!

Combinatia cu Grana Padano stropita cu otet balsamic mi s-a parut desavarsita. Vinul puternic si matur, alaturi de o branza maturata si dura (branza mea preferata de la Delaco) a scos si mai bine in evidenta dualitatile dulce-amara si grasa-uscata din Grana Padano. Iar aromele de alune si nuci ale branzei s-au completat cu aromele de fructe de padure ale vinului, ca intr-o imbratisare prelunga.

Grana Padano

Am votat cu tot sufletul aceasta combinatie divina. Planetele s-au aliniat in asa fel incat am castigat la tragerea la sorti, desi a fost a doua cea mai votata combinatie a serii.

castigator Tudor Mennini si Grana Padano

Cu zambetul pe buze si cu o fotografie de grup am incheiat o zi minunata, stropita cu vinuri de soi si branzeturi rafinate, alaturi de oameni minunati.

fotografie de grup

Pana la urmatoarea degustare va las cu mai multe imagini de la Planter’s.

Spor degustator!

Leave a Reply