Asa cum v-am mai spus, m-am hotarat sa mananc fara carne miercuri si vineri. Adica exact in zilele in care se tine post. Nu postesc cu adevarat, dar macar carne sa nu mai mananc.
Astazi fiind vineri, am zis sa scot in evidenta si cateva beneficii financiare ale „postului” de carne, in timpuri de criza.
Asadar, uite un meniu de „necarne”, sanatos si pentru organism si pentru buzunar.
Dimineata:
- 2 oua fierte, paine, cam 1,2 Ron
Pranz:
- Salata orientala (2 persoane), cam 5,6 Ron, adica 2,8 Ron persoana
- 6 cartofi, 1 ceapa, masline, marar, sare, otet, ulei
Cina:
- Icre de peste facute in casa, paine, fructe, cam 3,5 Ron.
Total 7,5 Ron. Adica o reducere cu 25% a unui meniu de 10 Ron. Si am facut socoteala pe toata ziua. Nu doar pentru un meniu de praz pe care-l ceri la catering. Cred ca si FMI-ul ar fi invidios pe un astfel de meniu pe post de criza 🙂 Sau de post, pe criza.
Radem, glumim, dar ideea este ca ca atunci cand mancam fara carne, mai si economism.
A propos, chiar daca sunt zile de dezlegare la peste, daca se nimeresc Miercuri sau Vineri, cand la mine e fara carne, nu apar in meniu.
Cum vreti voi si-apoi mancam!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Marlene
Daca toate pasunile s-ar transforma in terenuri cultivate cu legume, nu s-ar mai muri de foame pe Terra. Sa mancam mai putin si mai sanatos, cum zici tu, Daniel. Si in felul asta mancarea pe care noi o consumam in exces ar putea ajunge pe mesele celor mai putin favorizati.
Oricum, imi ploua in gura dupa salata orientala si icre facute in casa!
Marius
trebuie sa iei in calcul si curentul electric si apa pentru spalat vasele 🙂