Deoarece azi este iar dezlegare la peste – in luna mai fiind fix 6 dezlegari la peste – m-am gandit sa abordez acest subiect si in speranta ca va trece mai repede si timpul pana la „dezlegarea la pescuit” din iunie.
Dezlegare la peste sanatos
Imaginea gasita la UmorNegru.ro reprezinta bine ambele dezlegari, astfel incat, dezlegati fiind de aceste oprelisti, hai sa vedem la ce fel de peste ne oprim inainte de a-l cumpara.
Prima alegere pe care o putem face este sa cumparam peste pescuit si nu peste de acvacultura. De ce?
Deoarece in mediul sau natural pestele este mai sanatos si nu este indopat cu tot felul de „stimulente nenaturale”. In supermarketuri exista si peste pescuit, doar sa va uitati cu atentie. Aveti dezlegare la peste pescuit š
In cazul in care nu puteti alege peste pescuit, o alta modalitate de alegere este marimea si varsta pestelui. Chiar daca vorbim despre pestele oceanic, trebuie sa stiti ca si marile si oceanele pot fi poluate cu mercur si metale grele, care intervin in circuitul vietii marine. Cum?
Pai algele sunt fortate sa acumuleze toxine, pestii mici mananca algele iar pestii mari mananca pesti mici astfel incat pestele oceanic poate contine si el toxine.
In general pestii mai mici contin mai putine toxine decat cei mari, care fiind la finalul circuitului marin inmagazineaza mai multe toxine. Cu cat pestele este mai mic si mai tanar sunt sanse sa aiba mai putine toxine. Pe cand pestii mari si „batrani” acumuleaza mai multe toxine.
Ar trebui sa apreciem sardinele, anchoa, sprotul, hamsiile si heringul. Aveti dezlegare la peste mic š
La fel somonul este un peste foarte valoros din cel putin 3 motive:
- fiind pescuit inaintea varstei de 3 ani, are niveluri scazute de toxine
- somonul contine cantitati mari de Omega 3
- este un peste care ajunge pe rafturile magazinelor atat pescuit cat si din acvacultura
Sa mai scapam de toxine
Pe de alta parte, ar trebui evitati pestii mari gen ton, macrou, rechin sau peste sabie, care au mai multe sanse sa contina acumulari de toxine.
Chiar si cu aceste informatii si alegeri selective, tot aveti nevoie de detoxifiere. Vreti sa fiti siguri ca la randul vostru acumulati cat mai putine toxine (din alimentatie, apa, aer)?
O cura cu gel de Aloe Vera de 2 ori pe an este solutia pe care eu am adoptat-o. La inceput de iunie ma pregatesc pentru primele 9 zile de curatenie generala in organism. Al doileaĀ Clean 9Ā fiind pregatit pentru luna decembrie.
Spor la dezlegari!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
excesdesare
Un articol foarte interesant! Mie imi place mult somonul… dupa alt peste nu prea „ma omor”… š
Daniel Botea
Mai stiu eu pe cineva cu somonul. Daca are lamaie, Daria este in stare sa ne manance si noua portiile. Mie imi place foarte mult pestele, as manca la fiecare masa, mai putin desert š
Cei mai gustosi imi par carasii si guvizii. Chiar daca sunt plini de oase, au „dulceata” lor proprie.
Coarna
Multumesc de informatie! Urmaresc blogul tau cu placere. Felicitari!
carmita
Intr-adevar carasii si guvizii sunt foarte gustosi ,intotdeauna i-am preferat-nu somon ,sau alt gen de peste fitos :)-iar langa mamalibuta si mujdei….yammmiiii-De curand insa am descoperit un alt gust ,al pestelui MERLUCIU ,un gust super-deci astazi merluciu prajesc si fac o mamaliguta cu malai de la tara ,mujdei mult…si sa te tii…:))
Daniel Botea
Multumesc si eu!