Dezlegare la peste

Deoarece azi este iar dezlegare la peste – in luna mai fiind fix 6 dezlegari la peste – m-am gandit sa abordez acest subiect si in speranta ca va trece mai repede si timpul pana la „dezlegarea la pescuit” din iunie.

dezlegare la peste

Dezlegare la peste sanatos

Imaginea gasita la UmorNegru.ro reprezinta bine ambele dezlegari, astfel incat, dezlegati fiind de aceste oprelisti, hai sa vedem la ce fel de peste ne oprim inainte de a-l cumpara.

Prima alegere pe care o putem face este sa cumparam peste pescuit si nu peste de acvacultura. De ce?

Deoarece in mediul sau natural pestele este mai sanatos si nu este indopat cu tot felul de „stimulente nenaturale”. In supermarketuri exista si peste pescuit, doar sa va uitati cu atentie. Aveti dezlegare la peste pescuit šŸ™‚

In cazul in care nu puteti alege peste pescuit, o alta modalitate de alegere este marimea si varsta pestelui. Chiar daca vorbim despre pestele oceanic, trebuie sa stiti ca si marile si oceanele pot fi poluate cu mercur si metale grele, care intervin in circuitul vietii marine. Cum?

Pai algele sunt fortate sa acumuleze toxine, pestii mici mananca algele iar pestii mari mananca pesti mici astfel incat pestele oceanic poate contine si el toxine.

In general pestii mai mici contin mai putine toxine decat cei mari, care fiind la finalul circuitului marin inmagazineaza mai multe toxine. Cu cat pestele este mai mic si mai tanar sunt sanse sa aiba mai putine toxine. Pe cand pestii mari si „batrani” acumuleaza mai multe toxine.

Ar trebui sa apreciem sardinele, anchoa, sprotul, hamsiile si heringul. Aveti dezlegare la peste mic šŸ™‚

La fel somonul este un peste foarte valoros din cel putin 3 motive:

  • fiind pescuit inaintea varstei de 3 ani, are niveluri scazute de toxine
  • somonul contine cantitati mari de Omega 3
  • este un peste care ajunge pe rafturile magazinelor atat pescuit cat si din acvacultura

Sa mai scapam de toxine

Pe de alta parte, ar trebui evitati pestii mari gen ton, macrou, rechin sau peste sabie, care au mai multe sanse sa contina acumulari de toxine.

Chiar si cu aceste informatii si alegeri selective, tot aveti nevoie de detoxifiere. Vreti sa fiti siguri ca la randul vostru acumulati cat mai putine toxine (din alimentatie, apa, aer)?

O cura cu gel de Aloe Vera de 2 ori pe an este solutia pe care eu am adoptat-o. La inceput de iunie ma pregatesc pentru primele 9 zile de curatenie generala in organism. Al doileaĀ Clean 9Ā fiind pregatit pentru luna decembrie.

Spor la dezlegari!

5 Comments

  1. Coarna

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.