Saptamana fara carne: Vineri

Perioada 15 – 21 Octombrie a ajuns deja la Saptamana fara carne Vineri.

Saptamana fara carne Vineri

Vinerea este o zi in care de obicei nu mananc carne. Dar nici nu scriu un articol culinar asa cum fac de obicei la Miercurea fara carne. Fiind insa o saptamana mai speciala, iata si meniul zilei de Vineri.

Pentru de dimineata am avuta pregatita mamaliga cu branza si ierburi de Provence.

Mamaliga cu branza la Miercurea fara carne Vineri

Stiti si voi ca este buna calda. Si chiar asa am mancat-o 🙂 Dar sa nu va ganditi ca m-am trezit cu noaptea in cap sa-mi fac mamaliga. Mamaliga proaspata si aburind-o de aseara am amestecat-o cu branza si am pus-o la frigider. Iar de dimineata doar am incalzit-o. Si i-am pus ierburi de Provence, sa sa fie aburii frumos mirositori 🙂

La pranz am savutat o ciorba de legume si verdeturi. Imi place s-o mananc la temperatura camerei, imbogatita cu smantana.

ciorba de verdeturi

Seara a fost rezervata pentru zacusca de fasole pe paine integrala. Ddar si pentru mamaliga, ca sa vad care-i mai buna 🙂 Mai intra in meniu branza si masline, alaturi de marar maruntit.

zacusca cu fasole

Trebuie sa recunosc ca a mai fost si un pahar de vin de tara si un ardei iute, dar am uitat sa fotografiez. Deh, foame mare!

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.