Ia de floare, de dovleac …

… face bine la stomac! Asa era reclama strigata de vanzatoarele de seminte la stadion. Evident, pentru a-si vinde semintele de floare sau de dovleac. Floarea soarelui bre, pe care le troznesc microbistii la meciuri.

ia de floare, de dovleac

Este adevarat ca semintele si oleaginoasele sunt foarte bune pentru sanatate. Chiar se numara printre cele  5 tipuri de alimente care ar trebui consumate zilnic.

Daca semintele, nucile si migdalele sunt in stare cat de cat naturala, problema cea mai mare este cu alunele (arahidele). Acolo E-urile sunt in floare 🙁

E-urile in floare

Mircea Dinescu atragea atentia la TV ca alunele decojite nu sunt coapte la cuptor, cum facea odata bunica inainte de a le pune in prajituri. Alunele decojite, in vid, cutii etc. sunt „preparate” intr-o zeama cu tot felul de conservanti astfel incat sa  aiba gust sarat. Sa nu rancezeasca si sa tina cat mai mult timp.

Ca sa ma feresc de astfel de zemuri dubioase, prefer alunele in coaja. Vestea buna este ca se gasesc atat ambalate in pungi cat si vrac in supermarket-uri. Am gasit la Kaufland si sunt foarte bune, fiind coapte in coaja.

Este adevarat, trebuie sa spargi coaja si sa le decojesti, dar prefer un mic E-fort decat o mare de E-uri.

Spor sanatos!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.