MezE(l)uri toxice

Am vorbit mai demult despre toxicitatea unor alimente. Acum vorbim despre mezEluri toxice.

MezEluri toxice

Exista mezeluri toxice

Iata ca o atentionare recenta a Directiei Publice de Sanatate Dolj valideaza acele informatii.
Pe eticheta unui mezel sunt înscrise peste 20 de ingrediente, dintre care doar unul singur este carne. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi şi arome sintetice – aditivi sintetici care rămân în organism chiar şi zece ani după ce au fost consumaţi, pentru că tubul digestiv nu îi poate digera“, susţine dr. Mariana Păsărescu din cadrul Biroului Promovarea Sănătăţii al DSP Dolj.

Tocmai la aceste toxine ma refeream atunci cand spuneam ca organismul nu poate sa le elimine si ca avem nevoie de detoxifiere.

„Beneficiile” aduse de mezEluri toxice sunt:

  • tulburari de crestere la copii,
  • osteoporoza,
  • obezitate,
  • gastrite,
  • ulcer,
  • cancer colo-rectal,
  • Alzheimer

In plus, „14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică, o afecţiune foarte gravă„. Este alta concluzie a DSP Dolj, articolul complet putand fi gasit aici.

Care sunt cele mai nocive mezeluri aflati daca urmariti articolele Dr. Gheorghe Mencinicopschi.

5 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.