Alo, e nor radioactiv in RO?

Toata lumea vorbeste despre acel nor radioactiv care traverseaza Romania. Stiti voi, Fukushima, radiatii etc. Eu prefer sa vorbesc despre Aloe Vera.

Nor radioactiv in Romania?

Alo, e nor radioactiv in RO?

Agentia Nucleara ne spune ca trebuie sa facem distinctia intre contaminare radioactiva si expunere la radiatii.

  • Contaminarea radioactiva apare atunci cand materialul radioactiv se depune pe/intr-un obiect sau persoana. Materialele radioactive eliberate in mediu pot produce contaminarea aerului, suprafetelor, solului, plantelor, oamenilor sau a animalelor. O persoana este contaminata daca are material radioactiv pe ea (contaminare externa) sau in interiorul corpului (contaminare interna).
  • Expunerea la radiatii. Materialele radioactive elibereaza o forma de energie care se deplaseaza sub forma de unde sau particule. Aceasta energie poarta numele de radiatie. Cand o persoana este expusa la radiatii, energia ii penetreaza corpul. De exemplu, cand o persoana dace o radiografie cu raze X, ea este expusa la radiatii (dar nu este contaminata).

Este adevarat ca majoritatea specialistilor si expertilor spun ca acest nor radioactiv nu este periculos. Dar hai sa facem legatura si cu Aloe Vera.

Aloe Vera si radiatiile

Alti specialisti vorbesc despre Aloe Vera si efectele asupra radiatiilor. Este vorba despre cercetatorii de la Universitatea Hoshi din Japonia care si-au publicat rezultatele in „Yakugaku Zasshi”. Aceste rezultate arata ca substantele active din Aloe Vera protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor X. Japonezii au constatat ca Aloe Vera actioneaza ca un antioxidant, neutralizand efectul nociv al radicalilor liberi produsi de radiatii si stimuland substantele care apara organismul.

Dar avem si alti specialisti, Dr. Martin, Dr. Robson si Dr. Heggers de la Departamentul contra Arsurilor al Institutului Buru din Chicago. Ei spunc ca rezultatele cele mai spectaculoase s-au obtinut cu Aloe Vera in arsuri.

Gelul stabilizat este extrem de eficient in arsuri, traumatisme superficiale, avand efect analgezic si hemostatic.  Produsele cu continut semnificativ de Aloe Vera Gel stabilizat scad durerile, previn infectiile, impiedica aparitia complicatiilor indiferent de etiologia acestora:

  • foc,
  • soare,
  • apa fierbinte,
  • electricitate,
  • radioactivitate.

Tocmai datorita capacitatii ei de regenerare a tesuturilor contaminate radioactiv, Aloe Vera a fost denumita „planta vindecatoare”.

Aloe Vera la Hiroshima si Nagasaki

Supravietuitorii atacurilor nucleare de la Hiroshima si Nagasaki au folosit cu succes Aloe Vera pentru a-si trata ranile capatate in urma arsurilor radioactive.

Se mai spune ca Aloe Vera este printre primele plante care au rasarit dupa atacurile nucleare.

Nu se aseamana acea perioada cu prezentul nor radioactiv, dar am zis sa stiti.

Atentie!  Acestea nu sunt sfaturi medicale. Ele sunt o sinteza a experientei acumulate prin utilizarea produselor pe baza de gel de Aloe Vera stabilizat.

Save

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.