Mancam ca sa traim … sau invers?

Am tot discutat despre ceea ce e bine sa mancam pentru a fi noi sanatosi. Revine intrebarea, mancam ca sa traim. Sau traim ca sa mancam? Cum este mai sanatos?Dar daca tot vorbim despre sanatate haideti sa vorbim si despre sanatatea mediului.

Omnivori? Carnivori? E-rbivori? Mancam ca sa traim?

Mancam ca sa traim sanatos?

Iata ca EWG, Environmental Working Grupa realizat un studiu cu o abordare super. Daca mancam astfel incat sa avem grija de mediu, vom fi si noi mai sanatosi. Adica mancam ca sa traim sanatos. Am gasit si un rezumat in limba romana. Merita citit!

Cateva concluzii?

  • nu cumparati mai mult decat mancati! Gunoaiele polueaza!
  • legumele sunt mai prietenoase cu mediul si mai sanatoase,
  • carnea este cel mai mare poluator si consumata in exces duce la afectiuni cardiace, diabet si obezitate,
  • 1 familie de 4 persoane care renunta la friptura o zi/saptamana timp de 1 an lipsa de poluare cu masina timp 3 luni.

Deci ar fi bine sa rezolvam dilema carne vs. legume astfel incat macar 1 zi pe saptamana sa nu mancam deloc carne.

Din acest punct de vedere ma felicit pentru ca 2 zile pe saptamana nu mananc deloc carne, si am mai mult de 1 an de cand reusesc sa fac acest lucru.

Cred ca acum putem extinde intrebarea din titlu la urmatoarea. Consumam ca sa traim sau traim ca sa consumam?

Sanatatea noastra si a mediului depinde de consum

A propos de consum, ieri am vorbit si despre ceea ce consumam ca sa spalam vasele dupa masa si despre avantajele unui detergent biodegradabil Forever.

Iarasi mai felicit ca folosesc produse de la Forever, mai ales ca amprenta de carbon Forever Living Products este super OK. Iar culturile Forever sunt bio, fara folosirea de pesticide, insecticide, fungicide, ingrasaminte chimice etc.

Nu in ultimul rand ma felicit pentru ca imi cumpar produsele dintr-un sistem in care grija pentru mediu este la cote inalte. Aveti aici un exemplu de gandire pentru realizarea unui nou produs. Parca aduce putin cu filozofia studiului EWG, nu-i asa?

Un alt exemplu este folosirea unor produse concentrate. Toate produsele pe baza de Aloe Vera de la Forever sunt concentrate, in loc de apa folosindu-se gel stabilizat de Aloe Vera. Si de aici ajungem la ambalaje, care la Forever sunt simple si folositoare.

In loc sa-mi cumpar un deo-stick comercial (intr-un ambalaj frumos colorat) care ma tine maxim 1 luna, cumpar un deo-stick de la Forever care ma tine 4-5-6 luni (desi n-are ambalaj de carton frumos colorat). Adica nu arunc 4-5 deo-stick + ambalaje aferente. Este si mai ecologic si mai economic. Si mai sanatos.

Va doresc sa fiti Eco Forever!

14 Comments

  1. Marlene

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.