Inainte de plecarea la Bucuresti, Alicee mi-a facut o bucurie. M-a anuntat ca am castigat concursul de la Casa Tulceana. A cazut la fix, pentru ca de dimineata am alergat la cros iar la pranz mi-am revenit si m-am hidratat „tulceneste” 🙂
Care-i treaba cu concursul
Cum premiul blogosferic era pentru doi, iar eu n-as fi vrut sa mananc chiar atat, la BlogMeet am pus un loc la bataie. Ca sa mai castige inca un blogger 🙂
I-am oferit locul Dianei pentru ca a venit sa-mi faca poze la alergare. Este olteanca de-a mea si pana la urma ne-am gasit si rude prin Corabia 🙂 M-am mai gandit eu ca fiind crescuta pe malul Dunarii imi da lectii la felurile de peste. Da’ de unde.
Crosul fiind terminat si Diana indeplinindu-si obligatiile de fotograf, am sunat la locatie sa ne anuntam venirea.
A fost un prim contact care mi-a placut. Alicee trimisese mail la restaurant cu numele castigatorilor, dar patroana nu ii anuntase inca. Oamenii au zis ca nu stiau inca nimic, dar sa venim acolo pentru ca se rezolva.
Ne-au dat si detalii despre locatie – intersectia Batistei cu I.L. Caragiale, pe Str. Florian Aaron nr. 3A.
N-a fost nevoie de prea multa bataie de cap cu taxiul, pentru ca existau inclusiv indicatoare spre restaurant. Si iata-ne ajunsi.
Mi-a placut ca aveau si net, le-am aratat blogul cu concursul si cu tragerea la sorti si gata cu formalitatile. Asa cum am spus la concurs, abia asteptam sa mananc o saramura de crap.
Casa Tulceana, impresii placute
Dar pana la saramura am luat ca aperitiv chiftelute de peste cu susan.
Ca premiu era inclus si un vin (care a fost super), iar ca bonus din partea casei am mai primit cate un shot de tuica. Batea spre palinca, foarte bun a fost 🙂
Diana s-a uitat prin meniu…
Si ca o dunareanca ce este a concluzionat ca ceafa de porc este mai buna decat cea de peste 🙂 Si ca nu se exista aperitiv mai bun ca ciorba de burta 😉 Nu mai detaliez, o sa spuna ea ce a mancat si cum a fost. Am vrut doar sa subliniez ca si daca nu esti fan al bucatariei pescaresti, la Casa Tulceana ai ce sa gasesti.
Oricat a zis ea ca nu prea mananca peste, o chifteluta cu susan tot a gustat. Rezultatul? Saraca mama lu’ Diana acum trebuie sa-i faca chiftele de peste si sa-i trimita la pachet 🙂 Sper sa le nimereasca ca aici, pentru ca au fost excelente.
Foarte buna a fost si saramura de peste cu mamaliguta si a mers la fix cu vinul.
Am mai mancat o inghetata la final si cam acesta a fost meniul cu care m-am rasfatat.
O prima concluzie: mancare buna, servire discreta si mult bun gust in ceea ce priveste interiorul.
Cum este locatia
Gazdele au avut placerea sa ne prezinte si gradina-terasa, care m-a impresionat placut.
- multa verdeata, cascada cu apa
- terasa cu parter
- si etaj
- Dar si mese separate.
Mi-ar placea sa facem aici o intalnire blogosferica in toiul verii, in jurul copacului crescut in mijlocul terasei 🙂
Revenind in interior, mi-a placut atmosfera de casa boiereasca
- cu tablouri in creion cu teme evident pescaresti
19cdb-tablouri-in-creion.jpg
- cu un bar masiv
- si peste toate faptul ca este un loc linistit si cochet
- cu un personal prietenos si atent.
Concluzie: Casa Tulceana este un loc superb, aflat intr-o zona linistita si foarte aproape de centru. Mmax 10 minute de mers pe jos de la Universitate).
Sarut-mana pentru masa! Multumesc Enciclopedia calatorului independent!
P.S.
Astept impresiile Dianei si nu numai. Al doilea premiu a fost castigat de Laurentiu Iancu – Ochiu’ Ratiunii, pe care l-am cunoscut la Bucuresti BlogMeet. Si care este tulcean. Asa ca pe langa doua pareri blogosferico-oltenesti, vom avea si o a treia parere dobrogeana.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Ciprian
felicitarile mele pentru castigarea concursului de la Casa Tulceana! Am vizionat fotografiile si crede-ma…mi-e o pofta pe o saramura olteneasca ….din pacate,stau in Banat,dar la vara merg in vacanta la bunici (la Calafat) si cu siguranta imi voi satisface toate poftele acolo !
Daniel Botea
Multumesc! Saramura a fost dobrogeana (nu varianta olteneasca) dar a fost super.
Diana Bocai
Iar ma lauzi, n-am vazut asa ceva:)) Tin sa iti spun ca mami chiar o sa imi puna chiftelute d-alea la pachet in weekend, da? Iar tu o sa poftesti, ha !
Daniel Botea
Cum sa poftesc? Tu vazusi ce mancai eu azi? Miercurea este fara carne 🙂
Diana Bocai
In weekendddddddd primeeeesc, nu miercurea sau vinerea
Daniel Botea
Aha, tu mananci bine doar in weekend 🙂 In weekend sunt la pescuit, ca sa am materie proaspata pentru chiftelute 😉
aA
foarte faina atmosfera, felicitari pentru premiu si multumesc pt degustarea…vizuala :))
Daniel Botea
A fost foarte frumos. Si gustos 🙂
shakuka
super ai facut! 🙂 chiar ai meritat premiul
Daniel Botea
Deci nu sunt singurul care crede ca merita ce-i mai bun 🙂 Multumesc!
speranta
Felicitari..super dupa cum vad bunatatile.yamy.
Daniel Botea
Multumesc! Chiar ca a fost super!