Ba, fratilor, facui 50 de ani. Asa s-ar conjuga evenimentul la perfectul simplu. Cum ii facui, nici mie nu-mi vine a crede, dar important e ca-i facui 🙂
50 de ani, diferenta de la 25 la 75 🙂
Franc va spun, nu-mi vine sa cred ca am 50 de ani, pentru ca inca nu-i simt. Ma simt asa… de 25 pe-un picior, adica echilibrat ca un vin vechi. Asa maturat, rotunjit, perfect si simplu 🙂
Diferenta pana la 75 tine tot de echilibru. Sarbatoresc juma de veac (pfff, cum suna asta) in pandemia secolului. Sau juma de secol in pandemia veacului 🙂
Cum ai da-o, tot in pandemie se intampla. Asa ca daca tot #stamacasa mi-am propus sa am o atitudine echilibrata pe perioada restrictiilor. Adica sa ajung de ziua mea la greutatea optima de 75 kg. Si sa ma mentin acolo, nu doar sa bifez o borna 🙂
Zic eu ca greutatea mea optima este la 75 kg pentru ca aici ma simt in conditii optime. Oana Cuzino zice ca pentru 1,78 metri greutatea optima este intre 67.6 kg si 83 kg, in functie de varsta. Cum eu ma simt in afara varstei, am facut media si-mi da o greutate de 75,3 kg.
Inainte de a ma decide ca voi slabi pe timp de pandemie, uneori la iesirea din weekend bateam spre 79,5 kg. Inca departe de maxima de 83, insa mie mi s-a parut mult. Asa ca mi-am propus ca pana pe 30 Aprilie sa ajung la 75 de kilograme.
Aveti in link-ul de mai sus programul ajutator, spor! Ideea este ca trecui cu greutate de la 49 spre 50 🙂
Am inceput de pe 13 Martie, insa m-au ajutat si restrictiile. Zic asta pentru ca in mod normal de pe 27 Martie pana-n 30 Aprilie la noi in familie era maraton culinar 🙂
A propos de 25 pe-un picior, programul de minimum 25 de minute de miscare dupa masa continua de 2 ori pe zi. Si tot de 2 ori pe zi, inainte de masa bag cate 25 de flotari. Am inceput cu 10 si am crescut cu cate 5 pana am ajuns la 25.
Perfectul simplu la 50 de ani
Si azi tot in formatie 3 (si 1/2) sarbatorim pe timp de pandemie.
Pana scapam am zis sa „petrecem” olteneste, perfect si simplu. Adica obligatoriu cu praz. Si cu vin oltenesc mai pe seara. Dar si cu branzeturi cum se cuvin 🙂
Am primit „un pachetel” colegial via cursul de degustator autorizat de branzeturi. Colega cu nume de cod „Francesca” este si colega de aniversare. In sensul ca amandoi ne sarbatorim ziua de nastere pe 30 Aprilie 🙂
Am savurat mai multe feluri de branza cinstita pe care abia asteptam sa le degust cum se cuvin. Adica langa niste vinuri romanesti.
Daca nu v-ati prins ce feluri de branzeturi sunt, le am si aici in format aniversar. La Multi Ani Cristina, multumesc frumos!
Veti vedea azi branza cam la fiecare masa, vin mai spre pranz si spre seara, iar de restul… aflati in continuare.
Prazul este elementul secret pentru o mancare de peste cu nume de cod „de la sora Joi”. Ca tot e azi Joi, iar pestele e cod 🙂
Pai daca v-am dat reteta de slabire, sa fiu echilibrat si sa va dau si reteta de mancare in imagini 🙂
M-am tot gandit cu ce vin sa asociez preparatul. Pai daca ingredientele oltenesti sunt in epicentrul mancarii, atunci vinul sa fie din alta zona 🙂
Epicentru de Dobrogea, zona aia care ne mai cutremura din cand in cand. Acum ne-am cutremurat cu un Aligoté si Muscat Ottonel. Aligote-ul fresh si sprintar, Muscatul aromat, tocmai bine langa pestele de la pra(n)z 🙂
Au mai fost si cativa cartofi noi cu marar si usturoi.
Pe care i-am echilibrat cu caracatita si Roze de Samburesti 🙂
Vin sec si dulciuri numarate 🙂
Pe seara o dam iar pe branzeturi, praz dar si carne, reinterpretate sub forma de pizza Praz Vegas.
Quattro Formaggi cu topping de praz pentru olteni fani branza 🙂
Seulement pour les connaisseurs, mandrie olteneasca cu mici si praz.
A propos de vin, pe seara merge si unul rosu. Oltenesc, perfect si simplu. Va spun franc, asa se numeste, Perfect si Simplu. Este un vin din Oltenia, mai precis de la Catleya, primul vin obtinut aici din soiul Cabernet Franc.
In imagine este si-o Feteasca Neagra, dar o lasam pentru alta ocazie 🙂
La cererea publicului, dezvaluim perfectul simplu.
Pentru cunoscatori 🙂
Pe mine ma stiti ca nu prea sunt cu dulciurile. Dar odata la 50 de ani merg 50 de eclere. Le-am numarat eu pentru voi. Si tot eu le mananc, in cinstea voastra 🙂
Stiu ca suna ciudat, dar acesta era pluralul corect, ecleruri, nu eclere. Insa aici sunetul nu este atat de important ca gustul 🙂
Daca tot #stamacasa, eclerele sunt facute de doamna mea in casa.
Ce mai facem daca tot #stamacasa
Stiam ca Facebook nu face fata la atatea notificari la aniversare, ba chiar imi bloca mesajele de raspuns. Imi facu si o urare aniversara 🙂
„We limit how often you can post, comment or do other things in a given amount of time in order to help protect the community from spam. You can try again later.”
Asa ca daca nu pot sa va raspund la mesaje, va multumesc anticipat inca de acum. Centrala telefonica va fi in alerta, dar sper sa ma descurc. La fel si cu update-urile la articol.
Apoi, asa ca intr-o zi mare, m-am gandit la o noua moda pe timp de pandemie. Cu tunsul ne-am lamurit, asteptam noi instructiuni pana la loc comanda 🙂
Insa cu barbieritul avem loc de manevra. Si daca tot vom purta masca, am zis sa vin in sprijinul celor care vor sa fie eficienti. N-are rost sa barbierim toata fata, cand mare parte din ea este acoperita de masca 🙂 Va explic imediat.
Cum vi se pare profilul?
Am glumit, bre. A fost doar o etapa intermediara. Va pup de sub masca 🙂
A propos de masca si de 30 Aprilie, aveti aici exemplul unei campioane, care abordeaza pozitiv perioada de restrictii. Ca sa vezi coincidenta, azi, 30 Aprilie, de ziua mea este deadline la voturi pentru Ana Maria Branza Popescu.
#fieca votul vostru sa fie decisiv 🙂 Un like aici ajuta ca imaginea ei sa fie pe coperta Magazinului Anual FIE.
N-as vrea sa inchei ziua fara o explicatie vis a vis de perfectul simplu oltenesc 🙂
Multumesc frumos si va intorc urarile cu spor perfect si simplu!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Roxana
Daca nu ne spuneai jur ca nu credeam. In mintea mea erai cu cel putin 10 mai tanar. Oricum iti doresc din suflet sa fii la fel. Sa ai parte de culoare. de soare, de lumina si de bucurii.
Daniel Botea
Multumesc foarte mult, ma straduiesc sa ma mentin verde ca prazul si natural ca Aloe Vera 🙂
Silvia Puiu
La multi ani cu bucurii!
Daniel Botea
Multumesc frumos, sa ne revedem cu bine!
Gianina Porojan
O,ce de bunătăți!
Sper că primești și urări întârziate 😁 așadar, sănătate cât cuprinde și pace în suflet că restul se rezolvă.La mulți ani frumoși!🎉 Pupici!
Daniel Botea
Multumesc frumos! Oricum n-a facut fata FB-ul sa afiseze toate urarile. Iar eu nici atat ca sa raspund la toate, de-aia am apelat la blog, ca sa multumesc in avans 🙂